Mooi gedekte tafel

Heb je dit jaar iedereen bij jou thuis uitgenodigd voor het kerstdiner? Dan is een mooi gedekte tafel een goed begin! Ongeachte of het kerstdiner goed gelukt is, je gasten zullen in ieder geval van de aankleding onder de indruk zijn. Want met een beetje creativiteit, enkele leuke accessoires én onze handige tips ziet jouw eettafel er fantastische uit! Doe ideeën op en bekijk 3 eettafels in verschillende stijlen.

Tips voor het dekken van de kersttafel

Met deze tips, wat van je eigen creativiteit en spullen die je in huis hebt creëer je een fantastisch geheel.

  • Gebruik verschillende soorten servies, hierdoor krijg je een speels effect
  • Gebruik een stoere houten snijplank als onderbord, dit geeft snel een warm gevoel
  • Gebruik deco hangers niet voor in je boom, maar als onderzetters
  • Kleed je tafel aan door in het midden takken te leggen. Deze kun je gewoon uit het bos of je eigen tuin halen. Kleed de takken aan met kerstballen, sneeuw guirlandes en ander decoratiemateriaal. 
  • Gebruik wijnglazen als kandelaars. Zet het wijnglas op z’n kop, hieronder kun je kleine kerstballen, kersttakken, een deco boompje of deco paddenstoel leggen. Zet op de voet een stompkaars en steek deze aan.
  • Gebruik stukken behang in jouw favoriete kleuren en patronen als tafelloper. Super makkelijk, na een gezellig kerstdiner ruim je het gemakkelijk op.

 

Leer hoe gemakkelijk het is om je kersttafel te dekken volgens de laatste trends: Chique koper, Speels pastel en Klassiek zwart-wit. Verras je gasten.

Chique koper

Koper is dé trend op het gebied van wonen. Dat is het zeker ook voor het dekken van de kersttafel. Voor deze chique kersttafel hebben we gekozen voor verschillende koperen items:
Schaal SOUK
Deze feestelijke koper schaal kun je gebruiken om flessen wijn en fris in weg te leggen, met veel ijsblokjes blijft het heel de dag en/of avond lekker koud.
Kandelaar MISTIQUE
Gebruik witte kandelaars voor een fris beeld. Om het één geheel te maken hebben we er witte dinerkaarsen ingezet.
Kersthangers GLITTER
Gebruik deze kersthanger niet als decoratie maar als onderzetters!
Decohanger STER
Gebruik deze koperen ster als decoratie, leg deze op een paar plekken op tafel en je creëert meteen een echt kerstgevoel.

 

Leer hoe gemakkelijk het is om je kersttafel te dekken volgens de laatste trends: Chique koper, Speels pastel en Klassiek zwart-wit. Verras je gasten.

Speels pastel

Ben jij fan van pastelkleuren? Dan is dit echt een kersttafel voor jou. We hebben hier gekozen voor roze en groen. Omdat deze kleuren al vrij druk zijn, houden we de rest van de tafel juist wat rustiger. We hebben de volgende pastel items gebruikt:
Kunstbloem STRAY
Met deze prachtige pastelkleurig kunstbloemen geef je jouw tafel meteen uitstraling. Leg de takken op tafel, of in een mooie vaas en klaar ben je!
Servies PASTEL
Voor een speels effect maken we gebruik van 2 kleuren PASTEL servies. Daarnaast hebben we nog een andere kleur onderbord gebruikt.
Guirlande BOA
Wil je echt over de top gaan? Decoreer dan nog een pastelkleurige boa over de tafel. Wij hebben dat niet gedaan om de rust te bewaren.

 

Leer hoe gemakkelijk het is om je kersttafel te dekken volgens de laatste trends: Chique koper, Speels pastel en Klassiek zwart-wit. Verras je gasten.

Klassiek zwart-wit

Zwart-wit is een trend die we altijd blijven zien, zo ook tijdens kerst! De basis items die we gekozen hebben voor deze tafel zijn:
Ontbijtbord DUTCH ROSE
De zwart-witte rand geeft een stijlvol, maar speels effect.
Petit four DUTCH ROSE
Serveer kleine hapjes op een Petit four bordje of pak het anders aan. Deze bordjes zijn hartstikke leuk om te gebruiken als onderzetters. Dat geeft je wijnglas nog meer sfeer.
Onderbord HOUT
Om het zwart-wit te doorbreken hebben we gebruik gemaakt van een houten onderbord. Zwart-wit combineert prachtig met hout. Dit geeft direct een warme uitstraling.

Als aankleding hebben we kersthangers in de vorm van sneeuwvlokken gebruikt. Lekker sfeervol voor de tijd van het jaar!

 

Tafel etiquettes

Je weet nu hoe je je tafel stijlvol kunt dekken met kleuren en accessoires. Wil je het graag volgens de regels doen in gerenommeerde restaurants? Lees dan de belangrijkste regels voor het dekken van een tafel nog even.

Borden
Begin met het plaatsen van de borden. Deze zet je in het midden van de zitplaats. Bij meerdere gerechten begin je met een onderbord of met het bord voor het hoofdgerecht. Daar bovenop plaats je kleinere borden of kommen voor gerechten die je voor het hoofdgerecht serveert. Serveer je er toast of stokbrood bij? Links van het bord, boven de vorken, plaats je dan een klein bordje met een klein mesje erop. Daar kun je het brood op leggen.

Bestek
Leg bestek van binnen naar buiten neer. Het bestek voor het eerste gerecht ligt dus aan de buitenkant zodat je het gemakkelijk kunt pakken. Messen en lepels liggen rechts van het bord. Let er op dat de snijkant van het mes naar het bord wijst en dat de bolle kant van de lepel naar onderen ligt. De vorken liggen aan de rechterkant. Bestek voor het nagerecht leg je boven het bord.

Glazen
Glazen zet je boven het eerste mes. Voor witte wijn gebruik je een wat kleiner glas dan voor rode wijn.

Servetten
Servetten kun je in een mooie vorm vouwen en op het bord zetten. Lukt het vouwen niet? Rol de servet dan op en doe er een servetring om.

Meer inspiratie voor jouw kersttafel?

Kom langs in één van onze winkels en laat je inspireren. Kun je niet wachten? Bekijk hieronder dan een aantal items die perfect passen bij de kersttafels Chique koper, Speels pastel en Klassiek zwart-wit.

 

Deze browser-versie wordt niet meer ondersteund.
Om je beter van dienst te zijn maakt woonexpress.nl gebruik van cookies. Voor meer informatie klik hier