>
  • Binnen 1 week bij jou thuis*

  • CBW garantie, zeker van je aankoop

  • Betaal direct, achteraf óf in delen

9/10 Klantbeoordelingen

Verkoopadvies? 0416 - 539000

2e Paasdag zijn onze winkels geopend.

2e Paasdag zijn onze winkels geopend.

Houten jaloezieën

Op zoek naar de perfecte raamdecoratie? Kies dan voor jaloezieën! Jaloezieën zijn niet alleen praktisch, maar ook enorm stijlvol. Met jaloezieën bepaal je zelf de lichtinval en creëer je de juiste sfeer in huis. Bij Woonexpress vind je een uitgebreid assortiment aan jaloezieën in verschillende kleuren en perfect passend in diverse woonstijlen.

Op zoek naar de perfecte raamdecoratie? Kies dan voor jaloezieën! Jaloezieën zijn niet alleen praktisch, maar ook enorm stijlvol. Met jaloezieën bepaal je zelf de…

Lees meer

Op zoek naar de perfecte raamdecoratie? Kies dan voor jaloezieën! Jaloezieën zijn niet alleen praktisch, maar ook enorm stijlvol. Met jaloezieën bepaal je zelf de lichtinval en creëer je de juiste sfeer in huis. Bij Woonexpress vind je een uitgebreid assortiment aan jaloezieën in verschillende kleuren en perfect passend in diverse woonstijlen.

Producten 73 t/m 82 van de 82
Producten 73 t/m 82 van de 82

Jaloezieën: ideale raamdecoratie in het hele huis

Jaloezieën zijn de ideale raamdecoratie voor elke ruimte in huis. Of je nu op zoek bent naar raamdecoratie voor de woonkamer, slaapkamer, keuken of badkamer, jaloezieën passen overal. Met houten jaloezieën creëer je bijvoorbeeld een warme en sfeervolle uitstraling.

Goedkope jaloezieën als alternatief voor shutters

Heb je altijd al gedroomd van shutters, maar past dat niet binnen je budget? Geen probleem! Met goedkope jaloezieën krijg je hetzelfde effect, maar dan voor een fractie van de prijs. Je kunt kiezen voor houten jaloezieën die lijken op shutters, maar ook voor aluminium jaloezieën die een stoere uitstraling hebben.

Zonwering, isolatie of privacy

Horizontale jaloezieen zijn ooit bedacht als zonwering. Dit type zonwering gebruik je aan de binnenzijde van een raam. Doordat jaloezieën, of horizontale lamellen, op diverse standen te gebruiken zijn kun je zelf de hoeveelheid licht die binnenkomt regulieren. De jaloezieën kun je in hun geheel of deels naar beneden laten zakken. Verder kun je door middel van de draaistang de stand van de lamellen bepalen. Je kunt ze naar boven en naar beneden open draaien en hiermee bepaal jij hoeveel licht er naar binnen kan stromen. Op die manier kun je het felle zonlicht buiten houden, zonder je raam massief te moeten bedekken. Dat geeft een heel fijn en diffuus licht. Natuurlijk kun je ze ook helemaal dichtdraaien zodat licht en inkijk buiten de deur blijft! Net waar jij behoefte aan hebt.
In de winter hebben ze ook hun nut. In de winter houden ze de koude buiten. Zo verdienen onze houten jaloezieen zichzelf terug! Altijd handig in deze tijden waar de energiekosten hoog zijn.

Houten jaloezieën in diverse kleuren en stijlen

Houten jaloezieën zijn tijdloos en geven een natuurlijke uitstraling aan je interieur. Bij Woonexpress vind je houten jaloezieën in verschillende kleuren, zodat er altijd wel een variant is die past bij jouw smaak en interieur. Kies bijvoorbeeld voor lichte houttinten voor een frisse uitstraling of ga juist voor donkere kleuren voor een warme en gezellige sfeer. Wij hebben 4 mooie kleuren in ons assortiment. Met 1 van deze kleuren ben je verzekerd van een stijlvolle look.

  1. Zwarte jaloezieen: Zwart is een sfeermaker. Het zorgt voor een knusse en stijlvolle stijl.
  2. Witte jaloezieen: Wit zorgt voor een rustige en frisse sfeer. Ideaal voor een landelijke of Scandi look.
  3. Naturel jaloezieen: De naturel houten look matcht goed in een stijl met warme terra en zachte bruintinten.
  4. Taupe jaloezieen: Taupe zorgt voor stijl en warmte. De vergrijsde houtkleur combineert lekker met grijs- en poedertinten.

De juiste maat voor jouw raam

Wil je de jaloezie(en) "in de dag" hangen (in het kozijn) of op de dag? Bij het in de dag hangen heb je geen last van zijkanten, die na het eventueel op maat maken van de jaloezie, onafgewerkt zijn. Het voordeel van op de dag hangen, is dat het beter verduistert dan wanneer je het in de dag monteert. Inmeten is zeer belangrijk. We adviseren dan ook om op 3 plaatsen te meten. En meet 2x om vergissingen te voorkomen.

Inmeten voor "op de dag" (op het plafond of boven het raam)

  • Meet het raam op 3 plaatsen
  • Tel 5 centimeter aan beide kanten van bovenstaande breedte op
  • Meet voor de lengte de hoogte tot aan de vensterbank of tot aan de vloer. Houd rekening met de hoogte van het ophangsysteem
  • Trek hier 1 cm vanaf

Inmeten voor "in de dag" (tussen de kozijnen)

  • Kijk of er draaiende en/of uitstekende delen zoals hendels en grepen zijn
  • Meet de breedte tussen het kozijn of de muren op 3 plaatsen
  • Ga uit van de smalst gemeten maat
  • Trek hier 1 cm vanaf.
  • Meet de lengte tussen het kozijn of muur en de vensterbank op 3 plaatsen
  • Neem ook hier weer de kortst gemeten maat en trek hier, indien je de jaloezie to de vensterbank wil, 1 centimeter vanaf.

Eenvoudig zelf op maat maken

Wil je jaloezieën op maat laten maken, maar vind je dat te duur? Geen zorgen, bij Woonexpress kun je jaloezieën eenvoudig zelf op maat maken. Met onze handige instructies en meettips kun je snel en eenvoudig de juiste maat bepalen en de jaloezieën perfect passend maken voor jouw ramen. Zo krijg je de ideale raamdecoratie zonder extra kosten.


In de lengte inkorten

  1. Hang de jaloezie languit naar beneden bij het op maat maken van de lengte. Zo kun je goed bepalen hoeveel lamellen er tussenuit moeten voor de juiste lengte.
  2. Aan de onderzijde zitten doppen ter afwerking van het katoenen ladderband en het koord. Deze doppen kun je er makkelijk met je vingers of anders met een platte schroevendraaier uitduwen.
  3. Na het weghalen van de doppen worden de knoopjes van de koorden zichtbaar. Het is soms even friemelen, maar haal de knopen los.
  4. Nu zie je vaak meteen hoeveel lamellen er tussenuit moeten. Verwijder eerst de onderste, wat bredere, afwerk lamel en daarna het teveel aan lamellen.
  5. Schuif de brede afwerklamel weer tussen het ladderband en rijg het koord er weer doorheen. Maak de knoopjes weer vast.
  6. Knip het ladderband op de juiste lengte af. Zorg ervoor dat je dat niet te kort doet. Check onderaan even hoe dat eerder gedaan is en knip op dezelfde wijze het teveel aan band af. Plaats het ladderband met de doppen weer terug in de afwerk lamel, precies zoals het eerst zat.
  7. Als finishing touch kun je ook het optrekkoord op de juiste lengte maken. Duw de houten klosjes omhoog en knoop het koord hoger (op de juiste lengte) weer vast. Knip het overtollige koord aan de onderkant af en duw de klosjes weer terug naar beneden over de knoopjes heen. Nu is de look helemaal af.

In de breedte inkorten

  1. Wil je de jaloezie tussen de kozijnen of op de kozijnen wil hangen. Wanneer je ze tussen de kozijnen hangt heb je geen last van de zijkanten die na het versmallen onafgewerkt zullen zijn. Dat zit dan mooi verborgen. Houdt rekening met zo’n 5 mm speling bij het “op de kozijnen” hangen. TIP: meet op 3 plekken de breedte in of op het kozijn voor de juiste maat (bovenaan, in het midden en onderaan).
  2. Verwijder de afwerkdoppen aan de zijkanten en zaag de bak met een ijzerzaag op de juiste breedte. Let er op dat je het metaal niet verbuigt, zodat de afwerkdoppen er straks makkelijk weer oppassen. Na het zagen de braampjes van het metaal schuren en de doppen weer terugplaatsen. Doe dit smaller maken aan beide zijden. 
  3. Zaag je de houten lamellen op de juiste breedte. Zaag aan beide zijden van een lamel dezelfde hoeveelheid af. Om er zeker van te zijn dat je overal hetzelfde vanaf zaagt, kun je het eerste gezaagde stukje gebruiken als mal voor de rest. 
  4. Wanneer alles de juiste breedte heeft, plaats je de ophangbak in de steunen in of op het kozijn. Als laatste plaats je de lat ter afwerking er op.

Houten jaloezieën kopen bij Woonexpress

Bij Woonexpress kun je de mooiste houten jaloezieën kopen. Ons assortiment bestaat uit verschillende kleuren en maten, zodat er altijd een jaloezie is die past bij jouw interieur. Je kunt de jaloezieën eenvoudig online bestellen of kom langs in één van onze woonwinkels om ze in het echt te bekijken.


Veelgestelde vragen

  • Waar kan ik houten jaloezien kopen?

    Bij Woonexpress hebben we een mooie en uitgebreide collectie houten jaloezieën. Er zijn jaloezieën in zwart, wit en naturel in diverse breedte- en hoogtematen. Wanneer je één van onze woonwinkels bezoekt, dan kun je de houten jaloezieën meteen meenemen. Ook kun je ze online bestellen. Zowel in de winkel als online kunnen we je persoonlijk adviseren als het gaat om maat en wat de juiste kleur voor jouw kamer is.

  • Wat zijn jaloezieën?

    Jaloezieën zijn horizontale latten, zogeheten lamellen, waar je een raam mee kunt bedekken. Een jaloezie kan in hoogte opgetrokken worden en je kunt de latten kantelen om ze te openen of te sluiten. Met een jaloezie bekleed je een raam, om zo inkijk en licht uit een kamer weg te houden.

  • Welke soorten jaloezieën zijn er?

    Jaloezieën zijn er in allerlei varianten, zoals met dunne lamellen of met brede lamellen. Er zijn houten jaloezieën en ze zijn er ook van aluminium. Bij Woonexpress verkopen we houten jaloezieën met een brede lamel van 50 mm. Alle kleuren hebben breed ladderband in dezelfde kleur, waarmee het touw-mechanisme als het ware gemaskeerd wordt. Dan zijn ook de openingen in de lamel niet zichtbaar, wanneer je een jaloezie dichtzet. Dat verduistert een kamer nog beter en geeft bovendien een luxe uitstraling.

  • Wat zijn voordelen van jaloezieën?

    Met jaloezieën decoreer je op luxe en sfeervolle wijze een raam. Bovendien is het handig om licht en warmte buiten te sluiten. Verder zorgen jaloezieën ervoor dat je minder tot geen inkijk hebt en wel volop privacy.

  • Hoe meet ik mijn raam voor de juiste maat?

    Bij het opnemen van de maten moet je eerst bepalen hoe je je jaloezie wilt ophangen. Wil je dat “in de dag” van je kozijn doen, of “op de dag”? Wanneer je dat in de dag doet, dan hangt deze raamdecoratie tussen je kozijnen in. Als je een jaloezie op de dag hangt, dan hang je deze voor het kozijn. Op die manier ben je wel iets vrijer in het kiezen van maten. Als je in onze webshop bestelt en je vindt het lastig om de juiste maat te bepalen, vraag dan persoonlijk advies online.

  • Hoe installeer ik een jaloezie?

    Een houten jaloezie is eenvoudig te monteren. De lamellen zitten in een cassette. Deze cassette hang je in de beugels die meegeleverd worden. Je hoeft enkel de beugels te monteren om er vervolgens de cassette in te hangen. Beugels kun je vanaf de voorkant op een kozijn monteren of aan de bovenkant van een kozijn of plafond. Ter afwerking wordt er een luxueus afgewerkte lat meegeleverd om ervoor te hangen.

  • Hoe kan ik een houten jaloezie het beste onderhouden?

    Jaloezieën hebben een gelakte afwerking, waardoor ze makkelijk schoon te maken zijn. Stof ze regelmatig af. Dat kan met een speciale jaloezie-stoffer die precies tussen de lamellen past, of met een gewone zachte stofdoek. Ook kun je er je stofzuiger met een klein en zacht mondstuk voor gebruiken. Dan kantel je de lamellen om de stofzuiger er makkelijk langs te halen. Af en toe met een vochtige doek schoonmaken kan ook. Dat is zeker handig wanneer je een jaloezie in de keuken hangt.

  • Kan ik een jaloezie op maat maken?

    Jaloezieën zijn een vorm van raamdecoratie die je makkelijk zelf op maat kunt maken. Vooral de hoogte inkorten is een eenvoudig klusje. Ook smaller maken behoort tot de mogelijkheden, maar dat is wel een klusje waar je tijd en wat geduld voor nodig hebt. Lees onze blog over hoe je zelf een jaloezie op maat maakt. Let er wel op dat de garantie vervalt op het moment dat je iets aan een jaloezie vermaakt.

  • Kan ik jaloezieën ook in vochtige ruimtes zoals de badkamer gebruiken?

    Ja, sommige jaloezieën kunnen ook in vochtige ruimtes gebruikt worden, denk bijvoorbeeld aan een PVC variant. Kies voor in een badkamer niet voor houten jaloezieën, die zijn ongeschikt voor vochtige ruimtes. In alle andere ruimtes in huis kun je prima een houten jaloezie toepassen.

  • Zijn houten jaloezieën geschikt voor grote ramen?

    Er zijn veel verschillende maten leverbaar. Wanneer een jaloezie té breed wordt, is er kans op doorhangen van de houten latten. Als jouw raam breder is dan de leverbare maten, dan kun je ervoor kiezen om 2 jaloezieën op je grote raam te plaatsen. Zo weet je zeker dat ze niet zullen gaan doorhangen en heb je er lang plezier van.

  • Kan ik mijn nieuwe jaloezie achteraf betalen?

    Als je een nieuwe jaloezie koopt via onze webshop kun je veilig achteraf betalen met Riverty (voorheen AfterPay). De betaling verricht je direct aan Riverty binnen 14 dagen na de levering van je bestelde raamdecoratie. Je krijgt daar per e-mail bericht over.