>
  • Binnen 1 week uit voorraad geleverd

  • CBW garantie, zeker van je aankoop

  • Veillig achteraf betalen

9/10 Klantbeoordelingen

Verkoopadvies? 0416 - 539000

Woonstijl Industriëel: robuust en ruimtelijk

Het vinden van je eigen interieurstijl is niet altijd even makkelijk. Word je blij van rauwe materialen? Is een gietvloer jouw droomvloer? En ben je niet zo van de tierlantijntjes? Dan is woonstijl Industrieel misschien wel jouw ideale match! Deze robuuste en ruimtelijke woonstijl ademt karakter met het gevoel van vroeger en het comfort van nu. Het goede nieuws is dat je niet per se in een oude fabriekshal, enorme loft of voormalig schoolgebouw hoeft te wonen om deze stijl toe te passen. Hoe je dat doet? Dat leggen we uit in dit blog.

De basis: functioneel

Een rustige basis met opvallende, edgy elementen kenmerkt deze woonstijl. Het gaat hier niet om perfectie, maar om onafgewerkte charme. En dat moet je durven! Constructiedetails als betonnen vloeren, waterleidingen, buizen, bakstenen muren en kabels mogen gewoon gezien worden. Robuuste materialen is het devies.

De kleuren: onopvallend

In het kleurenpalet van de woonstijl Industriëel vind je geen opvallende kleuren. De tinten die worden gebruikt komen vaak van de gebruikte materialen. Denk aan zwart staal, grijs beton, bruine bakstenen of groen van planten. Deze combinatie is stoer, maar zorgt tegelijkertijd ook voor een rustig en harmonieus geheel.

De materialen: eerlijk

De materialen die je vaak ziet in een industriële ruimte zijn (nep)leer, hout, beton, staal en steen. Eerlijke, rauwe materialen die niets te verbergen hebben. Ben je bang dat dit te kil wordt? De truc is om koele en warme materialen met elkaar te combineren. Bijvoorbeeld een betonnen vloer met een cognackleurige bank.

De meubels: eyecatchers

Grote en opvallende meubels spelen de hoofdrol in de woonstijl Industriëel. Echte eyecatchers dus! De items hebben vaak een verweerd karakter. “Typisch industrieel zijn fabriekslampen, stalen stellingkasten, houten
schuifdeuren, tv-meubelen en dressoirs van hout en metaal. Maar ook leren banken, stalen stoelen en glazen tafels voelen zich thuis in deze stijl.

 

 

De accessoires: less is more

In een industriële ruimte vind je weinig accessoires. Want onthoud goed: less is more. Grafische designs als typografie, stempels en letterbakken doen het goed in deze stijl. Maar vergeet ook zeker de kamerplanten niet! Het leuke van accessoires is dat je ermee kunt afwisselen. Kies in de zomer bijvoorbeeld voor wat koelere kleuren en creëer in de winter gezelligheid met warmere tinten.

Laat je inspireren

Lijkt woonstijl Industriëel je wel wat? Maar kun je nog wel wat hulp gebruiken? Maak dan een afspraak met één van onze stylistes voor gratis interieuradvies. Wanneer kom je langs?