>
  • Binnen 1 week uit voorraad geleverd

  • CBW garantie, zeker van je aankoop

  • Veillig achteraf betalen

9/10 Klantbeoordelingen

Verkoopadvies? 0416 - 539000

YES! 10 dagen lang, 10% korting op ALLES!

YES! 10% dagen lang, 10% korting op ALLES! Bezoek onze winkels of shop direct online.

Introduceer Floral Jungle in jouw interieur

Op zoek naar een kleurrijk en speels interieur? De woontrend Floral Jungle is een ode aan de botanische trend met een liefde voor planten en dieren. Je kan het subtiel aanpakken met accenten of je gaat all-in. Hieronder vind je de verschillende kenmerken terug die passen bij de trend. Shop hier direct alle woonspullen uit deze trend >


Een flinke dosis kleur en natuur

Denk bij Floral Jungle aan een kleurrijke wandeling door het oerwoud. Daar kom je ook tropische bloemen, bladeren en natuurlijk wilde dieren tegen. De perfecte ingrediënten voor een interieur met lef. Begin met een paar stevige (kunst)planten, zoals grote tropische planten met flinke bladeren. Door veel natuur in huis te halen kun je ook veel kleur en patronen daar tegenover zetten. Gebruik een diepe kleur op de wanden en zoek bij accessoires en verlichting naar items met een knipoog. Door ‘more is more’ toe te passen, ontstaat er juist rust. Dus veel kleur, veel patronen en veel bijzondere items.

Vormen en prints

Planten en bloemen staan centraal en je kan niet om de dieren heen in deze trend. De typische kleurrijke patronen vind je vooral in textiel, zoals sierkussens en vloerkleden. Ook is wanddeco de uitgesproken accessoire voor deze trend. Gecombineerd met de mooie dieren beelden waan jij je in een mum van tijd in je eigen jungle.

De materialen

Velvet accessoires of meubels in frisse kleuren, gecombineerd met zwart staal, hout en rotan. Speel met gekleurd glas en een gouden touch hier en daar. Planten en bloemen zijn key.

Kleuren

De basis is groen. In de natuur zie je honderden verschillende tinten groen: durf te combineren. Het principe van multi-colour werkt hier goed. Kies niet voor één accentkleur, maar kies er een paar. Zoek ook het contrast op in kleur, want contrasten versterken elkaar. De mix van kleuren is kenmerkend voor deze trend. Zet groen tegenover rood-roze en blauw tegenover oranje en geel. Herhaling is hierbij van belang, daardoor blijft het een eenheid.

Verlichting

Deze trend is een ode aan het dierenrijk, dus pak uit met bijzondere dieren lampen! Hang een kraanvogel of giraffe aan de muur in goud of zwart en je hebt meteen een mooie eyecatcher in de ruimte. Liever iets minder heftig: met een leuke tafellamp in de vorm van een slang of hippo geef je ook al die knipoog. Kijk verder naar lampen van messing wissel af met open en dichte armaturen. Wist je dat we ook lichtbronnen in een tal van tinten hebben?