Profiteer van deze zomer top 10!
Sluiten

Macramé hangers

De trend van dit moment: Macramé accessoires! De leukste macramé hangers maak je gewoon zelf. Met dit stappenplan maak je in een handomdraai een creatieve blikvanger!

De trend van dit moment!

Ben jij een beetje handig en kan jouw interieur nog wel een blikvanger gebruiken? Maak dan zelf een prachtige macramé hanger! Met deze knooptechniek van vroeger tover je een mooie bloempot, schaal of plank zomaar om in een supertrendy accessoire.
Wat heb je nodig?

 • Touw
 • Schaar
 • Tak (voor de wandhanger)
 • Kralen (voor het hangtafeltje)

Stappenplan “Plantenhanger”

 1. Knip 8 touwtjes van 80 centimeter

 2. Pak alle 8 touwtjes bij elkaar en leg bovenin een knoop, maar wel zo dat je met alle touwtjes een lus overhoudt. Hiermee kun je de plantenhanger als hij klaar is ophangen.

 3. Hang deze lus aan een haak zodat je eronder met de uiteindes kunt gaan knopen. Knoop steeds 2 touwtjes aan elkaar, zorg dat alle knopen op dezelfde hoogte hangen.

 4. Knoop vervolgens eronder de volgende 2 (andere) touwtjes aan elkaar, en doet daaronder nog een keer. Zo krijg je 3 rijen met knopen.

 5. Knoop uiteindelijk alle touwtjes weer in een grote knoop, nu kun je hier je (bloem)pot inhangen.

Stappenplan “Wandhanger”

 1. Knip 12 touwtjes van 150 cm lang en leg deze dubbel weg

 2. Knoop de touwtjes een voor een aan de tak (zie foto)

 3. Knoop de eerste 4 touwtjes, met het 1e en 4e touwtje aan elkaar. Dit doe je met vervolgens met alle touwtjes. (zie foto)

 4. Hierna ga je de 2e rij knopen, hierbij sla je de eerste 2 en de laatste 2 touwtje over. Bij de 3e rij begin je wel weer vooraan. (zie foto)

 5. Leg onderin op ongeveer op dezelfde hoogte knoopjes, van het stukje eronder haal je alle draadjes uit elkaar voor een speels effect. (zie foto)

Stappenplan “Tafeltje”

 1. Knip 6 touwtjes van 200 centimeter lang

 2. Leg bovenin een knoop met alle touwtjes, maar wel zo dat je een lus overhoudt. Hiermee kun je het tafeltje als hij klaar is ophangen.

 3. Begin daarna met vlechten. Gebruik hiervoor 3x 2 touwtjes. Vlecht ongeveer 15 cm.

 4. Rijg daarna aan ieder touwtje een kraal en leg ongeveer na 20cm een knoopje waar de kraal op kan rusten.

 5. Knoop daarna op ongeveer 40 cm alle touwtjes weer aan elkaar in een grote knoop.

Toch niet zo creatief?

Ben je toch niet zo creatief of heb je te weinig tijd? Geen zorgen! We hebben ook verschillende, leuke macramé hangers in onze collectie zoals:

Succes!

We zijn altijd erg benieuwd naar jouw creatieve blikvanger! Deel jouw creatie met ons via social media en gebruik #wexmacrame.