>
  • Binnen 1 week uit voorraad geleverd

  • CBW garantie, zeker van je aankoop

  • Veillig achteraf betalen

9/10 Klantbeoordelingen

Verkoopadvies? 0416 - 539000

YES! 10 dagen lang, 10% korting op ALLES!

YES! 10% dagen lang, 10% korting op ALLES! Bezoek onze winkels of shop direct online.

Welke eetkamerstoelen kies ik?

Waar je voorheen vooral setjes van dezelfde eetkamerstoelen zag, kun je tegenwoordig hartstikke goed mixen en matchen. Zo stel je uit verschillende vormen, materialen en kleuren jouw eigen stijl samen. Alles mag! Wil je toch wat rust bewaren? En houd je niet van superveel kleur in je interieur? Kies dan een tint als basis en laat één stoel eruitspringen in een afwijkende kleur. Zo zorg je voor balans, maar toch met een pittig accent. Maar hoe pak je dat dan precies aan? We leggen het aan je uit in dit blog.

Aan welke tafel schuiven ze aan?

Heb je jouw perfect eettafel al in huis staan? Houd ‘m dan goed in je achterhoofd wanneer je nieuwe stoelen gaat shoppen. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte van je tafel en de dikte van het tafelblad. Om ruimte te besparen en één geheel te creëren, is het belangrijk dat de eetkamerstoelen goed onder de tafel passen. Let daarom op de hoogte van de stoel. Pas er tegelijkertijd ook op dat de stoelen goed tussen de tafelpoten passen. Aan een eettafel met een kruispoot passen bijvoorbeeld meer stoelen dan onder een tafel met poten op de hoeken. Om te bepalen hoeveel zitplekken je aan tafel hebt reken je ongeveer 70 centimeter per persoon. Zo stoten jij en je tafelgenoten niet met de ellebogen tegen elkaar aan. Of kies voor een bankje aan je eettafel in plaats van 2 of 3 stoelen. 

Welk materiaal past bij jou?

Eetkamerstoelen zijn er in veel verschillende trendy materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout, kunststof, kunstleer, leer, metaal en rotan. Elk materiaal heeft zijn eigen charmes en eigenschappen. Een minimalistisch vormgegeven witte kunststof stoel voelt zich bijvoorbeeld thuis in een Scandinavisch interieur, terwijl een leren stoel met een metalen onderstel het goed doet in een stoere industriële ruimte. Denk naast wat mooi in jouw interieurstijl staat ook aan het praktische aspect. Heb je kleine kinderen die nog weleens willen knoeien? Kies dan een eetkamerstoel die je makkelijk schoonmaakt. Het is véél minder erg als er een beker ranja over een kunststof kuipstoel wordt geknoeid dan over een velvet variant. Leer is daarentegen sterk en heeft een lange levensduur, maar is erg gevoelig voor zonlicht. Een stoffen bekleding zit zacht, maar wordt snel vies. En rotan geeft een natuurlijke uitstraling aan je eethoek, maar heeft minder zitcomfort.

Met of zonder armleuningen?

Houd je van urenlang natafelen met vrienden en familie? Dan is een eetkamerstoel met armleuningen wat voor jou. Hierin zit je namelijk een stuk comfortabeler dan in een leuningloos exemplaar. Het nadeel is dat een stoel met armleuningen meestal wat hoger is en wat meer ruimte in beslag neemt. In een smallere ruimte of bij een lagere tafel past een leuningloze stoel daarom beter. Houd er rekening mee dat je ongeveer 2 tot 2,5 centimeter ruimte nodig hebt tussen de armleuning en het tafelblad.

Laat je inspireren en adviseren

Er zijn tal van mogelijke combinaties in stoelen voor je eetkamer in kleur, materiaal en stijl. Dus we kunnen ons voorstellen dat je, ook na het lezen van dit blog, nog wel wat extra hulp en inspiratie kunt gebruiken. Snuffel gerust eens rond in ons assortiment eetkamerstoelen. Meer hulp nodig of wil je een stoel naar eigen wens samenstellen? Maak dan een afspraak voor gratis interieuradvies in één van onze winkels. Onze stylistes helpen je graag een keuze te maken!