Welke salontafel kies je bij jouw bank?

Je hebt de perfecte bank gevonden, wat fijn! Nu is het tijd om de look van je zithoek compleet te maken. Daar hoort naast een karpet uiteraard ook een mooie salontafel bij. Maar de keuze is reuze in salontafelland: kies je voor een ronde organische vorm of juist voor een robuuste tafel met veel opbergruimte? Voor één grote functionele salontafel of combineer je verschillende bijzettafels bij elkaar? Om het salontafel-shoppen wat makkelijker te maken delen we in dit blog de belangrijkste tips met je.


Definieer het doel

De variaties in salontafels zijn ontelbaar: van een ronde tafel met open opbergruimte tot een vierkante uitgevoerd in glas. Voordat je op zoek gaat naar een salontafel is het goed om jezelf af te vragen wat de functie van je salontafel precies gaat zijn. Heb je behoefte aan opbergruimte, of juist aan openheid om het geheel luchtiger te maken? Tip: heb je een kleine woonkamer? Kies dan voor een salon- of bijzettafel die ook als zitplaats gebruikt kan worden. Leg er een paar fijne kussens op en creëer zo in een handomdraai extra ruimte. Handig wanneer je meerdere mensen over de vloer hebt!


Rond of hoekig?

Naast de functie, is ook de vorm belangrijk. Door voor ronde tafeltjes te kiezen breng je speelsheid in de zithoek. De organische ronde vormen zorgen voor een doorbreking van de rechte vormen van de hoekbank. Je kunt kiezen voor één grote ronde salontafel als eyecatcher, maar je kunt ook meerdere kleine tafeltjes met elkaar combineren. Een bijkomstig voordeel van die laatste optie: kleinere tafels zijn gemakkelijk te verplaatsen als er bijvoorbeeld bezoek is. Zo wordt je zithoek extra flexibel. De meest voorkomende vorm is nog steeds de rechthoekige of vierkante salontafel. Heb je een langgerekte woonkamer? Dan benadrukt een langwerpig exemplaar de lengte van de ruimte. Vierkant past bij uitstek bij een grote hoekbank in een U-vorm.


Match met je smaak en stijl

De allerbelangrijkste tip is: kies een salontafel die bij jouw smaak en woonstijl past. Heeft je interieur een bohemian look? Dan passen kleurrijke tafeltjes van natuurlijke materialen hier perfect bij. Ben je meer landelijk ingesteld? Kies dan bijvoorbeeld voor een rechthoekig model met een witte poot. Voor een stoere touch zijn tafels met zwarte elementen een aanrader. Kortom: voor iedere stijl is er matchende een salontafel te vinden.


Laat je inspireren en adviseren

Kan jouw zithoek wel een nieuwe eyecather gebruiken? Laat je inspireren door ons assortiment salontafels en bijzettafels. Twijfel je nog of heb je meer hulp nodig bij de inrichting van je huis, maak dan een afspraak voor gratis interieuradvies in één van onze winkels. Onze stylistes helpen je graag een keuze te maken uit ons ruime assortiment.