MENU
Het grootste
Nederlandse
Woonwarenhuis
Winkelwagen (0)
€ 0,-

Mooi gedekte tafel

Heb je dit jaar iedereen bij jou thuis uitgenodigd voor het kerstdiner? Dan is een mooi gedekte tafel een goed begin! Ongeachte of het kerstdiner goed gelukt is, je gasten zullen in ieder geval van de aankleding onder de indruk zijn. Want met een beetje creativiteit, enkele leuke accessoires én onze handige tips ziet jouw eettafel er fantastische uit! Doe ideeën op en bekijk 3 eettafels in verschillende stijlen.

Tips voor het dekken van de kersttafel
Met deze tips, wat van je eigen creativiteit en spullen die je in huis hebt, creëer je een fantastisch geheel.

  • Gebruik verschillende soorten servies, hierdoor krijg je een speels effect
  • Gebruik een stoere houten snijplank als onderbord, dit geeft snel een warm gevoel
  • Gebruik deco hangers niet voor in je boom, maar als onderzetters
  • Kleed je tafel aan door in het midden takken te leggen. Deze kun je gewoon uit het bos of je eigen tuin halen. Kleed de takken aan met kerstballen, sneeuw guirlandes en ander decoratiemateriaal. 
  • Gebruik wijnglazen als kandelaars. Zet het wijnglas op z’n kop, hieronder kun je kleine kerstballen, kersttakken, een deco boompje of deco paddenstoel leggen. Zet op de voet een stompkaars en steek deze aan.
  • Gebruik stukken behang in jouw favoriete kleuren en patronen als tafelloper. Super makkelijk, na een gezellig kerstdiner ruim je het gemakkelijk op.

 

Leer hoe gemakkelijk het is om je kersttafel te dekken volgens de laatste trends: Chique koper, Luxe en Zwart-wit. Verras je gasten.

Chique koper
Koper is nog steeds een populaire kleur op het gebied van wonen. Dat is het zeker ook nog voor het dekken van de kersttafel. Voor deze chique kersttafel hebben we gekozen voor verschillende koperen items: 

Schaal JASMIJN
Deze feestelijke koper schaal kun je gebruiken om flessen wijn en fris in weg te leggen, met veel ijsblokjes blijft het heel de dag en/of avond lekker koud.
Kandelaar ANK
In deze kandelaar kunnen meerdere kaarsen. Gebruik hiervoor witte dinerkaarsen voor een fris beeld.
Windlicht Bobbel
Dit windlicht kun je meerdere keren terug laten komen op tafel, doordat deze bestaat uit half glas, half koper. 
Ketting Koper
Gebruik deze ketting als decoratie in het midden van de tafel. Je kunt deze speels tussen de glazen, windlichten en kandelaars neerleggen.

 

Leer hoe gemakkelijk het is om je kersttafel te dekken volgens de laatste trends: Chique koper, Luxe en Zwart-wit. Verras je gasten.

Luxe tafelen

Een van onze favoriete woontrends dit najaar is trend luxe. Deze trend kun je prachtig toepassen tijdens kerst op tafel. Combineer bijvoorbeeld de kleuren marsala, donkerblauw en goud. Met deze kleuren creëer je vanzelf een luxe en gezellige sfeer. Een mooie bos bloemen op tafel en ons goudkleurig bestek maken het helemaal af.

Kunstbloem Magnolia
Met een paar mooie takken met bloemen zoals bijvoorbeeld deze magnolia takken in een vaas geven je tafel meteen een feestelijke uitstraling.

Schaal Rond
Dit diepblauwe servies ziet er meteen al luxe uit, en het maakt het speciaal omdat het is een keer niet wit is. 

Bestek Amefa Vintage
Met dit goudkleurige bestek maak je jouw tafel helemaal af in deze luxe stijl.

Lantaarn Geometrisch
Deze luxe lantaarn staat prachtig midden op tafel met een stompkaars erin. Je kunt kiezen voor een witte kaars maar natuurlijk ook voor een mooie blauw of marsala kleur.

 

 

Leer hoe gemakkelijk het is om je kersttafel te dekken volgens de laatste trends: Chique koper, Luxe en Zwart-wit. Verras je gasten.

Zwart-wit

Zwart-wit is een trend die we altijd blijven zien, zo ook tijdens kerst! De basis items die we gekozen hebben voor deze tafel zijn:
Ontbijtbord DUTCH ROSE
De zwart-witte rand geeft een stijlvol, maar speels effect.
Petit four DUTCH ROSE
Serveer kleine hapjes op een Petit four bordje of pak het anders aan. Deze bordjes zijn hartstikke leuk om te gebruiken als onderzetters. Dat geeft je wijnglas nog meer sfeer.
Onderbord HOUT
Om het zwart-wit te doorbreken hebben we gebruik gemaakt van een houten onderbord. Zwart-wit combineert prachtig met hout. Dit geeft direct een warme uitstraling.

 

Tafel etiquettes

Je weet nu hoe je je tafel stijlvol kunt dekken met kleuren en accessoires. Wil je het graag volgens de regels doen in gerenommeerde restaurants? Lees dan de belangrijkste regels voor het dekken van een tafel nog even.

Borden
Begin met het plaatsen van de borden. Deze zet je in het midden van de zitplaats. Bij meerdere gerechten begin je met een onderbord of met het bord voor het hoofdgerecht. Daar bovenop plaats je kleinere borden of kommen voor gerechten die je voor het hoofdgerecht serveert. Serveer je er toast of stokbrood bij? Links van het bord, boven de vorken, plaats je dan een klein bordje met een klein mesje erop. Daar kun je het brood op leggen.

Bestek
Leg bestek van binnen naar buiten neer. Het bestek voor het eerste gerecht ligt dus aan de buitenkant zodat je het gemakkelijk kunt pakken. Messen en lepels liggen rechts van het bord. Let er op dat de snijkant van het mes naar het bord wijst en dat de bolle kant van de lepel naar onderen ligt. De vorken liggen aan de rechterkant. Bestek voor het nagerecht leg je boven het bord.

Glazen
Glazen zet je boven het eerste mes. Voor witte wijn gebruik je een wat kleiner glas dan voor rode wijn.

Servetten
Servetten kun je in een mooie vorm vouwen en op het bord zetten. Lukt het vouwen niet? Rol de servet dan op en doe er een servetring om.

Meer inspiratie voor jouw kersttafel?

Kom langs in één van onze winkels en laat je inspireren. Kun je niet wachten? Bekijk hieronder dan een aantal items die perfect passen bij de kersttafels Chique koper, Speels pastel en Klassiek zwart-wit.

 

kersttafels - Populaire Categorieen

Sorteer op
Sorteer op
Deze browser-versie wordt niet meer ondersteund.

De Waanzinnige Woonwoensdag

De Waanzinnige Woonwoensdag

Om je beter van dienst te zijn maakt woonexpress.nl gebruik van cookies. Voor meer informatie klik hier