MENU
Het grootste
Nederlandse
Woonwarenhuis
Winkelwagen (0)
€ 0,-

Het belang van een goed ingerichte slaapkamer

Iedereen weet dat een goede nachtrust belangrijk is voor de gezondheid. Genoeg rust en ontspanning zorgen ervoor dat je de volgende dag weer vol energie zit. Daarom is het helemaal niet gek dat de sfeer en inrichting van je slaapkamer een belangrijke rol speelt in de kwaliteit van het slapen. Het is algemeen bekend dat een goed bed en een fijn hoofdkussen essentieel zijn. Maar hoe zit het eigenlijk met verlichting?

Meer licht nodig dan gedacht

Vaak gaan we er vanuit dat we alleen slapen in onze slaapkamer, maar dat is niet zo. We kijken vaak tv in bed, lezen een goed boek, drinken romantisch een glas wijn, staan uren voor onze kledingkast te tobben welke kleding we aantrekken en kijken vervolgens in de spiegel welke schoenen daar het beste bijpassen, we nemen voor het slapen gaan de dag door en als je geluk hebt, word je verrast met een ontbijtje op bed. Voor deze bezigheden hebben we verschillende soorten licht nodig.

Creatief met slaapkamerverlichting

We brengen dus veel meer tijd door in de slaapkamer dan we denken. Slaapkamerverlichting moet dus niet alleen praktisch zijn, maar ook stijlvol want het oog wil ook wat!

Weg dus met dat saaie nachtlampje naast of boven je bed; wees creatief!

 

Wees creatief met slaapkamerverlichting en jouw slaapkamer ziet er direct totaal anders uit. Verrassend leuk!

Zet een vloerlamp naast je bed

Wil jij je slaapkamer een make-over geven maar weet je niet hoe? Verlichting is een belangrijke sfeermaker en kan ook zeker de eycatcher zijn in een interieur. Zo ook in je slaapkamer!

Ga eens niet voor standaard verlichting maar ga voor 1 of 2 schitterende vloerlampen en zet deze naast je bed. Een gemakkelijke en doeltreffende oplossing om snel en eenvoudig de sfeer in je slaapkamer te vernieuwen. En het is nog praktisch ook. Vooral als je kiest voor een vloerlamp met dimmer. Dan bepaal je zelf hoe fel de lamp schijnt. Ideaal voor het lezen van een boek of het creëren van een romantische sfeer.

Er zijn veel verschillende modellen vloerlampen. Denk aan lampen met een aparte arm zodat je een leeslampje hebt, vloerlampen met een kap, hele strakke en moderne modellen. Voor elke smaak en elk interieur vind je een geschikte vloerlamp voor de slaapkamer.

 

Wees creatief met slaapkamerverlichting en jouw slaapkamer ziet er direct totaal anders uit. Verrassend leuk!

 

Hang een hanglamp naast je bed

Het is super hip om een hanglamp naast je bed te hangen. Ga dan wel voor een wat kleiner model zodat het één geheel blijft en niet alle aandacht naar de hanglampen gaat. Zorg dat je de hanglampen niet te hoog hangt, zo betrek je ze eenvoudig bij het bed. Kies je voor een lamp met dimmer? Dan bepaal je zelf hoe fel de lamp schijnt.

Het plaatsen van een hanglamp kan wat lastig zijn in een bestaande woning omdat er vaak geen plafonlichtpunt naast het bed zit. Ben je toevallig bezig met een nieuwbouwwoning? Dan heb je vaak nog inspraak en kun je dus aangeven dat je naast je bed 1 of 2 lichtpunten wilt. Wat zal jij trots zijn op deze fantastische slaapkamer!

 

 

Pas je verlichting aan bij de stijl van je slaapkamer

Of je nu gaat voor een plafonnière en toch dat nachtlampje of voor een leuke hanglamp of vloerlamp naast je bed, zorg dat de lampen die je kiest passen binnen de stijl van je slaapkamer. Heb je een moderne slaapkamer, ga dan ook voor een moderne lamp. Lampen kunnen echte eyecatchers zijn, dus zorg dat ze één geheel vormen met je slaapkamer.
Bekijk alvast diverse lampen en doe inspiratie op, of bezoek één van onze winkels.

 

slaapkamerverlichting - Populaire Categorieen

Deze browser-versie wordt niet meer ondersteund.
Om je beter van dienst te zijn maakt woonexpress.nl gebruik van cookies. Voor meer informatie klik hier