>
 • Binnen 1 week uit voorraad geleverd

 • GRATIS bezorging vanaf € 50

 • Veillig achteraf betalen

8.8/10 Klantbeoordelingen

Verkoopadvies? 0416 - 539000

Hoe maak je een houten jaloezie op maat?

Hou jij ook zo van de mooie strakke look van houten jaloezieën? Heel begrijpelijk, want ze geven een warme sfeer aan een kamer. Zelf ben ik er ook voor gevallen en ik ben nog steeds ontzettend blij met mijn zwarte houten jaloezieën van Woonexpress. Ik werd er nog blijer van toen ik erachter kwam hoe eenvoudig het inkorten is! Hierdoor is het net alsof ik ze op maat besteld hebt en dat geeft er een nog luxer tintje aan. Ik leg je graag in een paar stappen uit hoe makkelijk het is.

 

Stapsgewijs je houten jaloezie inkorten

 • stap 1: Hoeveel lamellen moeten er tussenuit?
  Hang de jaloezie languit naar beneden bij het op maat maken van de lengte. Zo kun je goed bepalen hoeveel lamellen er tussenuit moeten voor de juiste lengte.
   
 • stap 2: Verwijder de afwerkdoppen
  Aan de onderzijde zitten doppen ter afwerking van het katoenen ladderband en het koord. Deze doppen kun je er makkelijk met je vingers of anders met een platte schroevendraaier uitduwen.
   
 • stap 3: Maak de knoopjes los
  Na het weghalen van de doppen worden de knoopjes van de koorden zichtbaar. Het is soms even friemelen, maar haal de knopen los.
   
 • stap 4: Haal het teveel aan lamellen er tussenuit
  Nu zie je vaak meteen hoeveel lamellen er tussenuit moeten. Verwijder eerst de onderste, wat bredere, afwerk lamel en daarna het teveel aan lamellen.
   
 • stap 5: Afwerklamel terugplaatsen
  Schuif de brede afwerklamel weer tussen het ladderband en rijg het koord er weer doorheen. Maak de knoopjes weer vast.
   
 • stap 6: Plaats de afwerkdoppen terug
  Knip het ladderband op de juiste lengte af. Zorg ervoor dat je dat niet te kort doet. Check onderaan even hoe dat eerder gedaan is en knip op dezelfde wijze het teveel aan band af. Plaats het ladderband met de doppen weer terug in de afwerk lamel, precies zoals het eerst zat.

En voila! Je hebt zelf je houten jaloezie op maat gemaakt. Nu is de lengte perfect en dat geeft een extra luxe look aan je toch al fantastisch mooie jaloezie. Als finishing touch kun je ook het optrekkoord op de juiste lengte maken. Duw de houten klosjes omhoog en knoop het koord hoger (op de juiste lengte) weer vast. Knip het overtollige koord aan de onderkant af en duw de klosjes weer terug naar beneden over de knoopjes heen. Nu is de look helemaal af.

 

Aan de slag met je houten jaloezie

Ik hoop dat ik je met deze overzichtelijke stappen overtuigd heb dat het echt heel makkelijk is, dus ga lekker aan de slag. Meet je raam op, bestel de juiste maten houten jaloezieën bij Woonexpress, hang ze op, kort ze in. Simpel én prachtig. Veel plezier van je prachtige houten raamdecoratie

–Woongroeten, Esmeralda