>
  • Binnen 1 week uit voorraad geleverd

  • GRATIS bezorging vanaf € 50

  • Veillig achteraf betalen

8.8/10 Klantbeoordelingen

Verkoopadvies? 0416 - 539000

10% kassakorting op niet actieartikelen met code 'KORTING10'.

10% kassakorting met code 'KORTING10' op alle niet afgeprijsde collectie. Shop direct online of in de winkel.

Slim gebruik maken van je kledingkast

De naam geeft het al een beetje weg, hè: kledingkast. Natuurlijk berg je daar je kleding in op. Maar zo’n handige opberger kun je voor nog zoveel meer gebruiken. Graag vertel ik je waar je je mooie kledingkast nog meer voor in kunt zetten. Lees je gezellig mee? 


Idee 1: Kleding opbergen

Zoals ik al zei is deze voor de hand liggend, maar hij hoort toch bovenaan in dit rijtje thuis. Zorg voor fijne roedes voor je hangkleding en ook voor genoeg planken om je gevouwen kleren op neer te leggen.

Idee 2: Organiseren van ondergoed en sokken

Ook wel je “delicates” genoemd. Dit soort kleine kledingstukken raken snel kwijt in je grote kledingkast. In handige lades houd je deze kleine items goed georganiseerd bij elkaar: een ondergoed- en sokkenla. Je kunt kiezen voor een ladeblok dat precies in jouw kledingkast past. Als dat er niet is gebruik dan een universeel blok, ook wel een los inzetladeblok genoemd. Check goed de afmetingen om te weten of deze gaat passen. En als je een schuifdeurkast hebt, let er dan op dat de schuifdeur ver genoeg open gaat voor het opentrekken van je lades.

Idee 3: Schoenen opruimen

Wanneer je een kledingkast gaat kopen, houdt dan ook rekening met je persoonlijke schoenencollectie. Het zou toch jammer zijn als je schoenen los in de kamer moeten blijven staan. Je zou er nog je nek over breken. Zorg voor voldoende kastruimte. Misschien is er wel een handig schoenenrek voor in je kledingkast en maak anders gebruik van speciale schoenen opbergdozen of houders om je paren lekker overzichtelijk bij elkaar te houden.

Idee 4: Fris je beddengoed bewaren

Naast je kleding is een kledingkast ook een fijne opberger voor je beddengoed. Leg dat lekker op de bovenste planken. Dat heb je niet dagelijks nodig, dus geen probleem als je daar af en toe even voor op een trapje moet gaan staan.

TIP: om je beddengoed lekker fris te houden, kun je er zakjes lavendel tussen leggen. Bij het uitvouwen krijgt je kamer een heerlijke rustgevende geur.

Idee 5: Benut de bovenkant van je kledingkast

Dat je de binnenkant gebruikt is logisch, maar vergeet de bovenkant niet. Misschien is er nog ruimte tussen je kledingkast en het plafond. Kies mooie opbergdozen of decoratieve manden om ook die ruimte te gebruiken. Door de dozen of manden bij de look & feel van je kamer te laten passen, wordt het een mooi samenhangend geheel in plaats van een rommeltje.

Idee 6: Creëer de juiste look & feel

Logischerwijs nemen een kledingkast en het bed de meeste ruimte in beslag in een slaapkamer. Daarom is het belangrijk om goed naar de uitstraling van deze meubelstukken te kijken. Ze kunnen enorm de sfeer beïnvloeden. Denk dus goed na voor welke stijl jij gaat en kies in bijpassende look een kledingkast. Zo heb je al gelijk de juiste sfeer in je kamer. 

Idee 7: Een spiegel voor optisch meer ruimte

Natuurlijk is een spiegeldeur reuze handig om jezelf elke dag opnieuw in te bewonderen. Weer een fantastische outfit gescoord in je fijne kledingkast! Maar een spiegel werkt ook nog eens optisch verruimend. Door het vangen en weerkaatsen van licht laat het de kamer groter lijken. Gebruik daarom je kledingkast met spiegel voor het creëren van een ruimere kamer.

Idee 8: Creëer een “douce” sfeertje met kastverlichting

Niets is zo fijn als een rustige sfeer in de slaapkamer. Natuurlijk doe je dat door mooie lampen bij je bed neer te zetten, maar vergeet ook je kastverlichting niet. Die kan aan de binnenkant, handig om te kunnen zien wat er allemaal in zit. Maar er zijn ook lampen die je bovenop een kledingkast monteert. Voor een relaxte sfeer in de slaapkamer doe je die lekker aan.

Opbergen met je alleskunner

Wow, wat een lijst, hè. Wat kun je eigenlijk veel met de juiste opberger. Een aankoop om goed over na te denken dus. Lees ook mijn blog “Hoe pas en meet je een kledingkast?” voor extra tips bij het kopen van een kledingkast. Welke kast het ook wordt, maak het geheel af met de juiste kastaccessoires en opbergen maar. Succes ermee en deel je het resultaat met #woonexpress op socials? Ik ben benieuwd!

-Woongroeten, Esmeralda