Het grootste
Nederlandse
Woonwarenhuis
Winkelwagen (0)
€ 0,-

De trendkleur van het moment: blauw

Blauw is momenteel de trendkleur op het gebied van wonen. De kleur is modern, geeft rust en bovendien kun je alle kanten uit met de kleur blauw. De universele kleur is overal in huis toe te passen: van woonkamer tot slaapkamer. Of je nu de voorkeur geeft aan donkerblauw, turquoise of ijsblauw: alle blauwtinten zijn hip! Wil jij graag meer gebruik gaan maken van deze kleur in jouw interieur? Lees dan verder en ontdek alles over de woontrend van het moment: blauw.Blauw staat voor rust en stabiliteit

Kleur is emotie. Een kleur roept bepaalde emoties of gevoelens op bij mensen. Voor de kleur blauw geldt dat het rust en kalmte brengt, een frisse uitstraling heeft en stabiliteit ademt. Verder oogt de kleur beschermend en vreedzaam. De kleur past het beste bij een modern interieur, maar dankzij het universele kleurkarakter is het ook goed te combineren met veel andere interieurstijlen zoals retro, landelijk en industrieel. Wanneer je houdt van kleur in je interieur, maar toch een rustige, vreedzame uitstraling in je woonruimte wilt creëren, is blauw een uitstekende optie.

Hoe ga je te werk?

Lijkt het je wel wat om meer van deze rustgevende kleur in je interieur te verwerken? Dat kun je op verschillende manieren aanpakken. Ga bijvoorbeeld voor één blauwe eyecatcher, zoals een blauwe bank of blauwe eettafelstoelen. Wil je graag de kleur wat meer verspreiden door de ruimte? Ga dan voor meerdere accessoires, zoals vazen, opbergdozen of sierkussens in verschillende blauwtinten. Zo creëer je een speels effect en wordt blauw toch een duidelijk aanwezige kleur in je woonkamer.

Bekijk het online Woonexpress magazine

Wil jij graag meer inspiratie opdoen om de kleur blauw te integreren in je huidige interieur? In ons gratis online magazine voor het najaar kun je terecht voor meer inspiratie over deze woontrend. Hier lees je onder andere meer over blauwkleurige artikelen die verkrijgbaar zijn bij Woonexpress.

Sorteer op
1/6
Sorteer op
1/6
Deze browser-versie wordt niet meer ondersteund.
Om je beter van dienst te zijn maakt woonexpress.nl gebruik van cookies. Voor meer informatie klik hier