MENU
Het grootste
Nederlandse
Woonwarenhuis
Winkelwagen (0)
€ 0,-

Geniet ook binnen van de natuur

Eén van de trends die we in 2015 al zagen, maar in 2016 nog groter is geworden bij Woonexpress is de trend Botanisch. Deze trend brengt de natuur in huis. Zo kun je ook binnen eenvoudig genieten van natuurlijke invloeden in je eigen woonkamer, keuken of slaapkamer!

 

Kleuren die je veel ziet binnen deze trend zijn:

  • Wit
  • Zwart
  • Grijs
  • Naturel
  • (Mos)groen
  • Geel
  • Koper / oranje

 

Prints, materiaal en kleuren

Binnen deze woontrend zie je veel prints met dieren en insecten, maar ook natuurlijke materialen zoals hout en rotan zijn erg populair. Veel groen in huis doet het altijd goed, dus kies voor veel planten in combinatie met stoere takken uit het bos. Veren zien we ook veel terug komen binnen deze trend. Echte veertjes, maar ook als print op textiel, schilderijen en sierkussens. En wat dacht je van een mooie fotoprint op behang?

Woontrend Botanisch

Twee stylingtips

Stylingtip 1: Wat je vaak ziet binnen de woontrend Botanisch zijn verzamelingen van verschillende soorten artikelen. Combineer een fotolijst met een print of foto van een dier of insect bijvoorbeeld met verschillende accessoires en planten. Deze prints haal je gewoon uit een tijdschrift of gebruik een ansichtkaart. Wij hebben hier gekozen om dit samen te brengen op een mooi wandrek. Op een wandrek kun je allerlei verzamelingen combineren. Ga bijvoorbeeld voor een paar gekleurde vaasjes of maak het knus met een verzameling van kandelaars of sfeerlichten.

Stylingtip 2: Plaats op zuilen of krukjes verschillende planten en bloemen bij elkaar. Je kunt dit afwisselen door glazen potten of flessen hieraan toe te voegen. Doordat de planten en bloemen allemaal verschillend zijn is het belangrijk om de potjes in 1 kleur te kiezen zodat je toch rust creëert. Heb je geen zuil of krukje, dan kun je dit natuurlijk ook op je dressoir of vensterbank wegzetten.

Haal de natuur naar binnen. Combineer natuurlijke materialen met prints van dieren en insecten. Lees alles over de trend natuur in je interieur.

Gemakkelijk in combinatie met bestaande woonstijlen

De woontrend Botanisch combineer je makkelijk met verschillende woonstijlen en is dus eenvoudig toe te passen binnen je bestaande interieur. Dat komt omdat deze woontrend erg breed is. Heb je bijvoorbeeld een warme, landelijke inrichting? Dan kun je in combinatie met deze woontrend nog alle kanten op; plaats allerlei verschillende vazen en bloempotten bij elkaar en vul deze met takken, planten, cactussen en noem maar op. Gooi je bank lekker vol met sierkussens in verschillende kleuren en maten. Natuurlijk ook met verschillende prints van dieren, natuur en veren. Kies niet voor één salontafel maar ga voor verschillende maten bijzettafeltjes van verschillende houtsoorten.
Heb jij juist een moderne inrichting? Kies dan voor een aantal strakke, mooie groene planten en presenteer deze in een groepje bij elkaar. Combineer dit met een sierkussen met een insectenprint erop en ga als eyecatcher voor een boomstammetje als bijzettafel.

Wist je dat deze woontrend vooral ook erg leuk te combineren is met onze woontrend Industrieel en Vintage en woontrend Marsala?

Laat je inspireren door onze meubels en accessoires

Wil je weten welke meubels en accessoires passen binnen een interieur dat ingericht is volgens de woontrend Natuur? Om je alvast een idee te geven hebben we hieronder een aantal producten voor je bij elkaar gezet. Wil je meubels en accessoires die passen bij deze woontrend zien, voelen en uitproberen? Kom dan naar één van onze winkels.

botanisch - Populaire Categorieen

Deze browser-versie wordt niet meer ondersteund.
Om je beter van dienst te zijn maakt woonexpress.nl gebruik van cookies. Voor meer informatie klik hier