MENU
Het grootste
Nederlandse
Woonwarenhuis
Winkelwagen (0)
€ 0,-

Scandinavisch wonen

Een nieuwe trend die steeds populairder wordt is de woontrend Scandinavisch. Je kunt de woontrend herkennen aan de lichte kleuren en de combinatie van meubelen van natuurlijke materialen.

Scandinavisch wonen wordt gekenmerkt door verfijnde, minimalistische meubels en accessoires. Zo zie je vaak smalle poten, een fijne bank en kleinere tafeltjes. Qua meubelen zie je voornamelijk strakke lijnen.

Kleur en materiaal
De basis van deze trend is wit in combinatie met natuurlijke materialen. Dit wordt aangevuld met grijs, pastel en soms een zwart accent. Houd je van een felle kleur? Dan kun je dit natuurlijk ook als accent toepassen, maar let op dat het niet te opvallend wordt.

De meeste gebruikte kleuren binnen de woontrend Scandinavisch:

  • Wit
  • Offwhite
  • Taupe
  • Lichtgrijs
  • IJsblauw
  • Zachtroze
  • Mintgroen
  • Zwart

Scandinavisch wonen staat voor eenvoud, rustige kleuren en natuurlijke materialen. Benieuwd hoe je deze woontrend toepast in jouw huis?

 

Rust en eenvoud
Belangrijk binnen deze trend is het woord minimalistisch, zorg dat je het rustig houd. Kies er bijvoorbeeld voor om een mooie wandplank op te hangen met hierop accessoires en fotolijsten bij elkaar, in plaats van losse items op verschillende wanden op te hangen. Ook is het belangrijk om voor grote accessoires te gaan of kleine accessoires als groep bij elkaar te presenteren.

Combineer met andere woontrends
Grafische prints in accessoires en textiel passen ook perfect binnen deze woontrend. Vind je deze woontrend wel iets voor jou maar houd je van een wat stoerder interieur. Combineer deze woontrend dan met de woontrend industrieel & vintage.

Scandinavisch wonen staat voor eenvoud, rustige kleuren en natuurlijke materialen. Benieuwd hoe je deze woontrend toepast in jouw huis?

Laat je inspireren door onze meubels en accessoires

Wil je weten welke meubels en accessoires passen binnen een interieur dat ingericht is volgens de woontrend Scandinavisch? Om je alvast een idee te geven hebben we hieronder een aantal producten voor je bij elkaar gezet. Wil je meubels en accessoires die passen bij deze woontrend zien, voelen en uitproberen? Kom dan naar één van onze winkels.

 

scandinavisch - Populaire Categorieen

Deze browser-versie wordt niet meer ondersteund.

De Waanzinnige Woonwoensdag

De Waanzinnige Woonwoensdag

Om je beter van dienst te zijn maakt woonexpress.nl gebruik van cookies. Voor meer informatie klik hier