Scandinavisch

Zoals de naam al aangeeft komt deze trend uit het noorden. Je kunt deze trend herkennen aan de lichte kleuren en de combinatie van natuurlijke materialen.

5 producten
 1. karpet 160x230 LUS
  Direct leverbaar
  € 499,00
 2. Interieuradvies

  Bij Woonexpress kun je ook terecht voor gratis interieuradvies ter waarde van 50 euro! 

 3. karpet 160x230 BREI Wit
  10%
  karpet 160x230 BREI
  Direct leverbaar
  Special Price € 449,00 Regular Price € 499,00
 4. klok VIERKANT Wit
  70%
  klok VIERKANT
  Direct leverbaar
  Special Price € 8,99 Regular Price € 29,95
 5. klok DEURBEL Wit
  58%
  klok DEURBEL
  3-6 werkdagen
  Special Price € 24,98 Regular Price € 59,95
 6. kruk RIJSSEN Wit
  38%
  kruk RIJSSEN
  Direct leverbaar
  Special Price € 49,95 Regular Price € 79,95
5 producten

Gratis interieuradvies

Door een stylist

Maak een afspraak voor gratis interieuradvies. Onze stylistes maken een persoonlijk ontwerp voor je.

Bekijk meer woontrends

Scandinavisch wonen

Een nieuwe trend die steeds populairder wordt is de woontrend Scandinavisch. Je kunt de woontrend herkennen aan de lichte kleuren en de combinatie van meubelen van natuurlijke materialen.

Scandinavisch wonen wordt gekenmerkt door verfijnde, minimalistische meubels en accessoires. Zo zie je vaak smalle poten, een fijne bank en kleinere tafeltjes. Qua meubelen zie je voornamelijk strakke lijnen.

Kleur en materiaal
De basis van deze trend is wit in combinatie met natuurlijke materialen. Dit wordt aangevuld met grijs, pastel en soms een zwart accent. Houd je van een felle kleur? Dan kun je dit natuurlijk ook als accent toepassen, maar let op dat het niet te opvallend wordt.

De meeste gebruikte kleuren binnen de woontrend Scandinavisch:

 • Wit

 • Offwhite

 • Taupe

 • Lichtgrijs

 • IJsblauw

 • Zachtroze

 • Mintgroen

 • Zwart

Rust en eenvoud
Belangrijk binnen deze trend is het woord minimalistisch, zorg dat je het rustig houd. Kies er bijvoorbeeld voor om een mooie wandplank op te hangen met hierop accessoires en fotolijsten bij elkaar, in plaats van losse items op verschillende wanden op te hangen. Ook is het belangrijk om voor grote accessoires te gaan of kleine accessoires als groep bij elkaar te presenteren.

Combineer met andere woontrends
Grafische prints in accessoires en textiel passen ook perfect binnen deze woontrend. Vind je deze woontrend wel iets voor jou maar houd je van een wat stoerder interieur. Combineer deze woontrend dan met de woontrend industrieel & vintage.

Laat je inspireren door onze meubels en accessoires

Wil je weten welke meubels en accessoires passen binnen een interieur dat ingericht is volgens de woontrend Scandinavisch? Om je alvast een idee te geven hebben we hieronder een aantal producten voor je bij elkaar gezet. Wil je meubels en accessoires die passen bij deze woontrend zien, voelen en uitproberen? Kom dan naar één van onze winkels.

0