>
 • Binnen 1 week bij jou thuis*

 • CBW garantie, zeker van je aankoop

 • Betaal direct, achteraf óf in delen

9/10 Klantbeoordelingen

Verkoopadvies? 0416 - 539000

10% kassakorting met code 'VAKANTIE10' * BR Alléén online en niet op afgeprijsde artikelen.

10% kassakorting met code 'VAKANTIE10'. Alléén online en niet op afgeprijsde artikelen.

Vakkenkasten

Een nieuwe vakkenkast koop je bij Woonexpress. Zo’n trendy vakkenkast kun je praktisch inzetten om op te ruimen en ze kunnen ook bijzonder decoratief zijn. Vul zo’n open kast met je mooiste woonaccessoires en bijvoorbeeld een sfeervolle lamp. Ze zijn er in diverse materialen en kleuren, perfect matchend in vele interieurs.

Producten 1 t/m 24 van de 25
Producten 1 t/m 24 van de 25

Lekker veel keus in vakkenkasten bij Woonexpress

Als je op stijlvolle wijze wilt showen én opruimen, dan is een vakkenkast van Woonexpress de perfecte oplossing. Deze open kasten zijn niet alleen functioneel, maar ook stijlvol en veelzijdig. Of je nu plek zoekt om je boeken, foto's, souvenirs of favoriete woonaccessoires op te bergen, een vakkenkast biedt voldoende ruimte en flexibiliteit om aan al je behoeften te voldoen. Onze collectie biedt een breed scala aan verschillende maten, kleuren en materialen. Zo vind je altijd de perfecte vakkenkast bij Woonexpress! En als je denkt dat je het toch te open vind, dan kun je ook kiezen voor een wandkast of een dressoir met één of meerdere open vakken.

Stijlvolle vakkenkast voor een georganiseerd interieur

De uiteindelijke look van een vakkenkast kan variëren. Dat ligt aan de stijl, wat je erin gaat zetten of opbergen en waar de kast komt te staan. Zo kan een vakkenkast gemaakt zijn van robuust metaal en hout met een rustieke uitstraling, of juist van strak metaal in moderne stijl. Bekijk waar je zo’n open wandkast wilt plaatsen en wat de stijl van die ruimte is om te bepalen welke materialen daar goed bij passen. En zet je de kast tegen een wand of juist meer als roomdivider vrij in de ruimte? Ook de grootte en indeling van de open delen kunnen verschillen, van kleine vierkante vakjes tot grote open compartimenten. Een vakkenkast kan dienen als showkast voor een decoratief beeld en woonaccessoires. Je kunt zo’n kast ook gebruiken als opbergplek voor boeken of kleding. Het is dan ook belangrijk om bij het kiezen van een vakkenkast goed na te denken over de functie ervan en welke items je erin wilt zetten of opbergen.

Zoveel vakken, zoveel maten!

Als je een vakkenkast gaat kopen, dan is het formaat van de vakken en het aantal open gedeeltes iets om rekening mee te houden. Het aantal dat je nodig hebt, hangt af van wat je erin wilt opbergen. Als je bijvoorbeeld veel boeken hebt, wil je misschien een vakkenkast met meer compartimenten zodat je ze allemaal kunt opbergen. Heb je juist weer een mooie vaas of beeld, dan is een ruimer vak gewenst. En meet van tevoren ook op wat die afmeting dan minimaal zou moeten zijn. Aan de andere kant, als je voornamelijk kleine spullen wilt opbergen, heb je misschien genoeg aan een vakkenkast met minder vakken. Zo weet je zeker dat je jouw spullen de perfecte plek kan geven in je nieuwe trendy wandmeubel.

Maximaliseer met het juiste formaat vakkenkast

Het aantal vakken kan ook afhangen van de grootte van de vakkenkast zelf. Als je een groot meubel hebt, kun je meer vakken hebben zonder dat het te druk wordt. Maar als je een kleine vakkenkast hebt, of een lager model, dan wil je misschien minder vakken om te voorkomen dat het te vol wordt. Het is ook belangrijk om te bedenken hoe je de vakkenkast gaat gebruiken. Als je het gebruikt voor opslag, wil je misschien meerdere open gedeeltes, zodat je alles georganiseerd kunt houden. Maar als je het gebruikt als decoratie, dan zijn minder vakken een goed idee zodat het er niet te druk uitziet. Bij Woonexpress zijn er zowel grote vakkenkasten als kleinere modellen, zo vind iedereen er het perfecte open wandmeubel om in op te bergen of te etaleren.

Ontdek de diverse materialen vakkenkasten

Als je het hebt over vakkenkasten, dan is er een verschil tussen een functionele en een decoratieve versie. Zo’n functioneel model is vaak een metalen stellingkast met veel plek voor praktisch opbergen. Die gebruik je bijvoorbeeld op zolder of in je schuur. Een decoratieve vakkenkast is een wandmeubel dat je voor mooi in het zicht zet, in bijvoorbeeld je woonkamer of studeerkamer. Die kun je ook gebruiken als handige opberger, maar dan wil je wel een stijlvolle variant die mooi aansluit bij je interieur. Dit zijn de open wandkasten die een mooi afgewerkt metalen frame hebben. Soms zijn bij de metalen vakkenkasten ook de planken van metaal en soms zijn ze van marmer of hout. Door het materiaal en de kleuren aan te laten sluiten bij jouw woonstijl wordt een vakkenkast de perfecte aanvulling. Als je ‘m als opberger gebruikt kun je er mooie bakken of manden in gebruiken om te zorgen dat het een opgeruimd geheel wordt. Als je er een showkast van maakt, zorg dan voor een goede verdeling van je fotolijsten, boeken en woonaccessoires voor het perfecte sfeertje.


Veelgestelde vragen

 • Wat is een vakkenkast?

  Een vakkenkast is een wandmeubel dat bestaat uit verschillende vakken waarin je spullen kunt opbergen of etaleren.

 • Waarvoor kan ik een vakkenkast gebruiken?

  Een vakkenkast kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden, zoals het opbergen van boeken, woondecoratie, speelgoed, kleding, schoenen en andere spullen.

 • Waar kan ik zo’n open wandkast kopen?

  Bij Woonexpress kun je vakkenkasten zowel online als in één van onze woonwinkels kopen. Veel modellen zijn snel uit voorraad leverbaar en bovendien bezorgen we deze gratis bij je thuis! Zo kun je snel genieten van je nieuwe  aankoop.

 • Welke materialen vakkenkasten zijn er?

  Een vakkenkast kan gemaakt worden van verschillende materialen, zoals hout, metaal, kunststof en glas. Een metalen vakkenkast is soms helemaal van metaal en soms zijn de planken van hout of marmer.

 • Hoe groot moet een vakkenkast zijn?

  De grootte van een vakkenkast hangt af van de hoeveelheid spullen die je erin wilt opbergen of etaleren. Ook de beschikbare ruimte in de kamer is een belangrijke factor. Bepaal van tevoren hoeveel compartimenten je nodig hebt en welke afmeting deze moeten hebben.

 • Hoe kan ik zo’n open kast onderhouden?

  Een vakkenkast kan schoongemaakt worden met een stofdoek of een licht vochtige doek. Er zijn diverse onderhoud kits leverbaar voor verschillende materialen meubelen. Controleer van welk materiaal de vakkenkast gemaakt is en kies het juiste onderhouds pakket.

 • Hoe decoreer ik mijn vakkenkast?

  Zo’n open wandkast met leuke vakken kan op verschillende manieren gedecoreerd worden. Selecteer wat je erin wilt zetten zoals boeken, planten, fotolijstjes, kaarsen en andere decoratieve items. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen functionaliteit en looks. wees er ook creatief mee en wissel regelmatig wat je in welk vak zet om het interessant te houden. Denk daarbij ook aan het wisselen van de seizoenen, om altijd een on trend sfeertje te creëren.

 • Kan ik mijn nieuwe vakkenkast achteraf betalen?

  Als je een nieuw wandmeubel koopt via onze webshop kun je veilig achteraf betalen met Riverty (voorheen AfterPay). De betaling verricht je direct aan Riverty binnen 14 dagen na de levering van je bestelde woonitems. Je krijgt daar per e-mail bericht over om ervoor te zorgen dat je op tijd betaalt.