>
  • Binnen 1 week bij jou thuis*

  • CBW garantie, zeker van je aankoop

  • Betaal direct, achteraf óf in delen

9/10 Klantbeoordelingen

Verkoopadvies? 0416 - 539000

10% kassakorting met code 'VAKANTIE10' * BR Alléén online en niet op afgeprijsde artikelen.

10% kassakorting met code 'VAKANTIE10'. Alléén online en niet op afgeprijsde artikelen.
TIPS & ADVIES | 16 JULI 2024

 


HOE DEEL JE JE KLEDINGKAST HANDIG IN?

Herken je dat: je loopt de slaapkamer in en er hangt een fijne serene sfeer. De perfecte plek om lekker tot rust te komen. Totdat je die kastdeur opentrekt: je kledingkast lijkt van binnen wel ontploft! Voorkom zo’n rommelige look door handige kastaccessoires aan je kledingkast toe te voegen. Zo wordt opruimen en organiseren extra makkelijk en haal jij alles uit je kast!

1) Extra ruimte door legplanken toe te voegen

Extra legplanken zijn ideaal voor meer opbergruimte. Een kledingkast wordt meestal met één plank en één roede geleverd. Door planken toe te voegen is er genoeg plek voor je gevouwen kleding, zoals shirts en truien. Als je het helemaal strak en perfect wilt, ga dan helemaal los met opbergbakken waarin je uber georganiseerd je kleding kunt opbergen. Of maak gewoon nette stapels: staat ook lekker strak.

2) Handig verdeeld met een kastindeling

Een losse kastindeling, die een vak in de breedte opdeelt in een hang- en leggedeelte, blijft toch wel favoriet. Het bestaat uit een brede plank, met daaronder aan de ene kant een smalle roede en aan de andere kant smalle planken. Op die manier is er plek voor bijvoorbeeld lange jassen en jurken. Door een kastindeling toe te voegen, krijg je de perfecte mix van hang en leg mogelijkheid.


3) Voeg lades of een inzetladeblok toe

Misschien heeft jouw kledingkast al handige lades. Zo niet, dan is een los inzetladeblok dé ideale oplossing. Lades zijn namelijk perfecte opbergers en eigenlijk onmisbaar in een opgeruimde kledingkast. Handig voor je ondergoed, en sokken. Ze zijn ook top om je accessoires in op te bergen. Misschien geeft het jou ook wel zo’n lekker opgeruimd gevoel als je je riemen opgerold naast elkaar ziet liggen, wanneer je de lade open doet. 

TIP: check even hoe jouw kast open gaat als je voor een los inzetladeblok kiest. Als je een draaideurkast hebt zal dat geen probleem zijn, maar bij een schuifdeurkast gaat de deur misschien niet ver genoeg open. Kies dan een smaller ladeblok, zodat de lades gemakkelijk open en dicht kunnen.

4) Roedes of liever een broekenrek

Hang jij graag lekker veel kleding op hangers? Hang dan eens 2 roedes boven elkaar. Aan de ene hang je al je blouses of overhemden en aan de andere je jasjes en vesten. Voor een extra crisp gevoel sorteer je op kleur. Dat is ook nog eens reuze handig, wanneer je een outfit bij elkaar gaat zoeken. Ook een broekenrek is een fijne toevoeging, bijvoorbeeld zo’n uitwaaierend model wat je aan de zijkant (binnenin) monteert. Die zijn ideaal om spijkerbroeken overheen te hangen.

 

 

 


Get organized en shop kastaccessoires!

Welke kastaccessoire musthaves heb jij inmiddels op je verlanglijstje gezet? Als extra tip willen we meegeven dat trendy manden ook goede opbergers zijn. Die zet je bijvoorbeeld bovenop de kast, of in de buurt daarvan. Daarin kun je accessoires zoals sjaals en dassen opbergen. Zo creëer je een sfeervolle kamer, zelfs wanneer je kastdeur open staat. Geen paniek meer als je een outfit uit gaat zoeken, maar gewoon rustig en relaxed goed voor de dag komen door een goed georganiseerde kledingkast. 

Bij Woonexpress vind je een ruime collectie kledingkasten en handige kastaccessoires. Shop online of bezoek één van onze woonwinkels voor de perfecte kast-beleving. Voor nog meer leuke kast ideeën, lees dan de blog over hoe je slim gebruik maakt van je kledingkast. Succes met organiseren en indelen!