>
  • Binnen 1 week bij jou thuis*

  • CBW garantie, zeker van je aankoop

  • Betaal direct, achteraf óf in delen

9/10 Klantbeoordelingen

Verkoopadvies? 0416 - 539000

10% kassakorting met code 'VAKANTIE10' * BR Alléén online en niet op afgeprijsde artikelen.

10% kassakorting met code 'VAKANTIE10'. Alléén online en niet op afgeprijsde artikelen.

Alles over plooivorming bij zitmeubelen

Heb je een nieuwe bank bij Woonexpress gekocht? Gefeliciteerd, want hier vind je zitmeubelen van de beste materialen en volgens de laatste woontrends die perfect aansluiten bij jouw woonwensen. Wanneer je nieuwe bank binnenkomt, dan wil je die mooi en netjes houden. Echter niet schrikken als er na verloop van tijd wat plooien of rimpels in de bekleding zichtbaar worden. Een bepaalde mate van plooivorming is heel normaal, je bank mag leven. We zetten wat handige weetjes voor je op een rij met betrekking tot plooivorming.

Nieuwe bank, vers van de pers

Als je je nieuwe zitmeubel in gebruik gaat nemen, dan is het net als met nieuwe schoenen. In het begin zijn ze strak en feilloos, maar het wordt pas aangenaam wanneer ze een tijdje in gebruik zijn. En net zoals dat je schoenen moet inlopen, moet je een bank als het ware “inzitten”. Je zitmeubel zal gaan veranderen en zich aanpassen naar het gebruik. Zo ontstaat een optimaal zitcomfort. Dan kan pas het echte genieten gaan beginnen!

Ga overal zitten!

Natuurlijk is het heel verleidelijk om meteen een favoriet plekje op de bank in te nemen. Toch adviseren we om alle plekken te gebruiken, zeker in het begin. Ga overal zitten, om zo een gelijkmatig zitcomfort te creëren. De stof en de vulling gaan zich aangenaam vormen als er regelmatig op gezeten wordt. Zo zorg je ervoor dat je favoriete zitplek net zo lekker zit en net zo mooi blijft als de rest van je bank.

Plooivorming is functioneel

We ervaren het woord plooivorming als iets negatiefs, maar dat is niet helemaal terecht. Natuurlijk wil je geen hele gerimpelde bank, maar er is ook wat speling in de stof nodig om er lekker op te kunnen leven. Op die manier staat er geen spanning op de naden en gaat je bank niet kapot. Wees dus blij met zo’n “flexibele” bank.

Hou de boel fris

Door zorgvuldig met je bank om te gaan, heb je er extra lang plezier van. Als je een bank met losse kussens hebt, dan adviseren we om die regelmatig eens flink op te schudden. Heb je keerbare kussens? Gebruik dan allebei de zijdes voor een gelijkmatig uiterlijk. Soms is het ook mogelijk om kussens van zitplek te wisselen, zo voorkom je dat er verschil ontstaat. Je bank regelmatig stofvrij te maken met de stofzuiger is altijd een goed idee. Gebruik dan het kleine opzetstuk om goed te kunnen reinigen en om beschadigingen te voorkomen. 

Tot slot: relax en geniet!

Als laatste willen we nog meegeven dat de mate waarin je bank zal plooien of rimpelen ook afhangt van welke soort bank je gekozen hebt. Een model met losse kussens zal sneller plooien vertonen, dan een zitmeubel met vaste stoffering. Ook een bank met een zachte vulling plooit meer dan een steviger zitcomfort. Met deze handige weetjes kun je vooral heerlijk gaan genieten van je nieuwe zitmeubel. Laat je bank een beetje “leven” en ga zelf volop in de relax modus!


Video wordt geladen...