>
  • Binnen 1 week bij jou thuis*

  • CBW garantie, zeker van je aankoop

  • Betaal direct, achteraf óf in delen

9/10 Klantbeoordelingen

Verkoopadvies? 0416 - 539000

Kassakorting: -50% op Protexx Stofreiniger bij een bank, stoel, fauteuil of vloerkleed.

Kassakorting: Nu 50% korting op Protexx Stofreiniger bij aankoop van een bank, stoel, fauteuil of vloerkleed.

Rechte vloerkleden

Met een mooi vloerkleed is je kamer pas echt af, bijvoorbeeld met een mooi recht vloerkleed. En deze rechthoekige modellen zijn er in diverse maten, zoals 160x230 cm en 200x290 cm. Voor een luxueus en rijk effect leg je een viscose vloerkleed neer met een hoge pool en mooie glans. Als je van robuust en naturel houdt is een wollen vloerkleed perfect. Mix ook eens een recht model met een rond vloerkleed voor een trendy look. Bekijk onze ruime collectie en shop je mooie rechte vloerkleed bij Woonexpress!

Producten 25 t/m 48 van de 100
Producten 25 t/m 48 van de 100

Rechte vloerkleden en meer bij Woonexpress

Met een breed assortiment aan verschillende vormen, kleuren en materialen, is er voor ieder interieur wel een geschikt recht vloerkleed te vinden bij Woonexpress. Of je nu een modern, industrieel of landelijk interieur hebt, hier vind je altijd een vloerkleed dat perfect bij jouw stijl past. Daarnaast staat Woonexpress bekend om de uitstekende service en klantgerichtheid. Ons personeel staat altijd voor je klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Bovendien biedt Woonexpress een goede garantie op vloerkleden, zodat je verzekerd bent van een duurzaam en langdurig gebruik. Dus waar wacht je nog op? Breng een bezoek aan onze webshop of een woonwinkel en geef jouw interieur de finishing touch met een prachtig rechthoekig vloerkleed van Woonexpress.

Stijlvolle symmetrie met onze rechte vloerkleden

Rechte vloerkleden zijn de perfecte aanvulling op diverse ruimtes in huis. Behalve dat een kleed aangenaam aan de voeten is en het goed is voor de akoestiek, voegt het ook een vleugje stijl en sfeer toe aan je interieur. Of je nu een modern, minimalistisch interieur hebt of juist een meer landelijke sfeer, er is altijd een rechthoekig vloerkleed dat bij jouw smaak past.

  • Effen kleuren als sfeermakers
    Als je kiest voor een effen vloerkleed , kun je dat op 2 manieren doen. Je kunt een neutrale effen kleur kiezen, die goed matched bij je bank en de rest van je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een boho look waar je veel naturel tonen combineert in allerlei texturen. Dat creëert sfeer op een hele serene manier, het ton sur ton effect. Of je kiest juist een contrasterende effen kleur om op een rustige manier wat extra pit toe te voegen. Bijvoorbeeld een rijke okergele kleur kleed bij zwarte meubels. Herhaal de okergele kleur in sierkussens en woonaccessoires om het cirkeltje weer rond te maken. 
     
  • Wonen met lef met een patroon
    Als jij van wat meer lef in je interieur houdt, dan is een opvallend patroon een goed idee. Met een gestreept vloerkleed of een kleed met een patroon van geometrische vormen, maak je een echt statement. Ook hierbij kun je kiezen om dat op een tot sur ton manier te doen, waarbij het patroon wel in dezelfde kleur is. Maar ga je helemaal “bold”, dan kies je voor een multicolor patroon om er een kleurrijk geheel van te maken. Hoeveel woonlef heb jij?
     
  • Hoogpolig of laagpolig
    Daarnaast zijn er ook vloerkleden met texturen, zoals hoogpolig of glad geweven. Bij een hoogpolig vloerkleed in rechthoekige vorm zie je soms dat er een mix van garens gebruikt wordt. Diverse diktes en kleurnuances, dat maakt zo’n kleed alles behalve saai. Het maakt het gemêleerd levendig, een echte sfeermaker dus. Als je huisdieren hebt is wellicht een laagpolig vloerkleed geschikter. Dat kan net zo zo sfeervol zijn, maar houdt minder haren en vuil van je favoriete viervoeter vast.
     
  • Klassieke medaillons op moderne wijze 
    Voor een meer traditionele look kun je gaan voor een vloerkleed met een klassiek patroon, zoals een Perzisch tapijt. Dat zijn rechthoekige vloeden met prachtige patronen of medaillons. Deze soepele vloerkleden zijn vaak gemaakt van gemengde garens van katoen of viscose en hebben een luxueuze en elegante uitstraling. Het zijn traditionele patronen die veel op een moderne manier worden toegepast. Kijk maar naar de rechthoekige vloerkleden met een medaillon wat een vintage uitstraling heeft. Zo’n versleten look staat prachtig in eigentijdse interieurs. Ze hebben vaak moderne kleuren, zoals okergeel, grijs of roze. 

Kortom, rechte vloerkleden zijn veelzijdig en passen bij elke stijl en ontwerp. Of je een subtiele toevoeging aan je interieur wilt of je wilt juist een statement maken, er is altijd een rechthoekig vloerkleed dat bij jouw smaak en stijl past. Ga snel op zoek naar het perfecte rechte vloerkleed en geef je interieur een verfrissende boost!

Welke rechthoekige maten zijn er?

Rechte vloerkleden zijn er in allerlei afmetingen, van klein tot groot en alles daartussenin. Dus of je nu een klein hoekje in je woonkamer wilt opfleuren of je wilt je hele zithoek bedekken, er is altijd wel een rechthoekig vloerkleed dat perfect bij jouw wensen past. De afmetingen van rechte vloerkleden variëren van 60x90 cm tot wel 300x400 cm. Dit betekent dat je genoeg keuze hebt om de perfect maat te kiezen voor jouw ruimte. Heb je een kleine woonkamer? Dan kun je kiezen voor een kleiner formaat, zoals 160x230 cm, om de ruimte niet te overweldigen. Maar als je een grote ruimte hebt, dan kun je juist gaan voor een groter formaat, zoals 190x290 cm. Het fijne aan rechte vloerkleden is dat ze ook perfect passen onder een eettafel. Kies bijvoorbeeld voor een kleed van 160x230 cm, zodat niet alleen de tafel, maar ook alle stoelen op het kleed passen. Zo creëer je eenheid en sfeer in je eethoek. Dus of je nu op zoek bent naar een klein rechthoekig vloerkleed voor in een slaapkamer of een groot vloerkleed voor in de woonkamer, ze zijn er in alle maten en passen perfect in elke ruimte. En als rechthoekig niet de vorm voor jou is, dan is een rond vloerkleed een goed alternatief. Ga direct op zoek naar dat vloerkleed dat jouw look compleet maakt en geniet van de warmte en gezelligheid die het jouw interieur geeft.

De diverse materialen van rechte vloerkleden

Rechte vloerkleden zijn er in allerlei soorten en maten, maar het materiaal waarvan ze gemaakt zijn, speelt een grote rol in de uitstraling en het comfort van het kleed. Er zijn talloze materialen waaruit je kunt kiezen, elk met hun eigen unieke eigenschappen. 

  • Wollen vloerkleden
    Een populaire keuze is wol en dat is niet zo gek. Een wollen vloerkleed is namelijk heerlijk zacht en warm aan je voeten, perfect voor die koude winteravonden waarop je lekker op de bank wilt kruipen met een warme kop chocolademelk. Daarnaast is wol ook nog eens duurzaam en veerkrachtig, waardoor je vloerkleed er jarenlang als nieuw uit blijft zien.
     
  • Katoenen vloerkleden
    Een andere optie is katoen. Katoenen vloerkleden zijn lichtgewicht en gemakkelijk te onderhouden. Ze zijn ideaal voor drukke huishoudens met kinderen en huisdieren, omdat ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Daarnaast zijn katoenen vloerkleden verkrijgbaar in allerlei kleuren en patronen, waardoor je eindeloos kunt variëren en je interieur een persoonlijke touch kunt geven.
     
  • Kleden van kunstgarens
    Tot slot zijn er nog synthetische materialen, zoals polyester of nylon. Deze materialen zijn vaak voordeliger dan natuurlijke materialen, maar doen zeker niet onder in kwaliteit. Synthetische vloerkleden zijn duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en verkrijgbaar in allerlei kleuren, patronen en maten. Ze zijn ook ideaal voor mensen met een allergie voor stof, doordat ze weinig tot geen vezels loslaten.
     
  • Kleden van mixgarens
    De beste optie voor wat betreft kwaliteit en prijs zijn toch wel de vloerkleden gemaakt van gemengde garens. Denk aan een viscose vloerkleed waar ook katoen in zit. Zo’n kleed is vaak soepel en heeft een korte of gladde pool. Perfecte voor een gezin met kinderen en huisdieren.Of een combinatie van wol met polyester. Het aangename en luxe van wol in de mix met het sterke en prijsvriendelijke van polyester.

Van goedkoop vloerkleed tot duur merk karpet

Een vloerkleed is een geweldige toevoeging aan je interieur, maar laten we eerlijk zijn: sommige vloerkleden kunnen behoorlijk prijzig zijn. Maak je echter geen zorgen, want er zijn ook genoeg betaalbare opties beschikbaar. Als je op zoek bent naar een rechthoekig vloerkleed, dan zijn er verschillende factoren die de prijs kunnen beïnvloeden. 

Ten eerste is het materiaal van het kleed van groot belang. En katoenen vloerkleed is vaak goedkoper dan eentje van wol, maar kan nog steeds een mooie toevoeging zijn aan je interieur. 

Daarnaast speelt de grootte van het kleed ook een rol. Hoe groter het kleed, hoe hoger de prijs. Dus als je een klein budget hebt, kun je misschien beter kiezen voor een kleiner formaat.

Een andere factor die de prijs kan beïnvloeden, is het merk. Sommige merken staan bekend om hun hoge kwaliteit en vakmanschap, en dat zie je terug in de prijs. Maar dat betekent niet dat je per se een fortuin hoeft uit te geven. Er zijn genoeg merken die betaalbare opties bieden zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Dus, als je op zoek bent naar een rechthoekig vloerkleed, hoef je niet per se je spaarrekening te plunderen. Er zijn genoeg betaalbare opties beschikbaar die je interieur kunnen transformeren zonder je bankrekening te ruïneren. Dus ga op zoek naar dat perfecte kleed voor de prijs die past bij jouw budget, en geef je kamer de finishing touch die het verdient!

Houd je rechte vloerkleed stralend met ons onderhoudsadvies

Je hebt een nieuw rechthoekig vloerkleed gekocht en natuurlijk wil je ervoor zorgen dat het er altijd fris en nieuw uit blijft zien. Geen zorgen, we zetten wat handige onderhouds tips voor je. 

  1. Regelmatig stofzuigen
    Ten eerste, stofzuigen is je beste vriend. Regelmatig stofzuigen helpt om stof en vuil te verwijderen en voorkomt dat het zich ophoopt in de vezels van het kleed. Zorg dat je de borstel in de juiste stand zet voor gestoffeerde oppervlakten. Zorg er ook voor dat je in verschillende richtingen stofzuigt, om ervoor te zorgen dat je alle kanten van het kleed meepakt.
     
  2. Snel handelen bij een vlek
    Als er een vlek op je vloerkleed terechtkomt, is het belangrijk om snel te handelen. Gebruik een schone doek of keukenpapier om de vlek voorzichtig te deppen. Probeer niet te wrijven, want dit kan de vlek verder verspreiden. Als de vlek hardnekkig is, kun je de textielreiniger gebruiken. Test het reinigingsmiddel altijd eerst op een onopvallende plek om er zeker van te zijn dat het de kleur van het vloerkleed niet aantast.
     
  3. Regelmatig draaien
    Om je vloerkleed in topconditie te houden, is het ook belangrijk om regelmatig het kleed om te draaien. Hierdoor wordt de slijtage gelijkmatig verdeeld en blijft het kleed langer mooi. Als je huisdieren hebt, is het een goed idee om hun nagels kort te houden om te voorkomen dat ze het kleed beschadigen.
     
  4. Beschermende antislipmat
    Leg een antislipmat onder je rechte vloerkleed. Dat voorkomt verschuiven en snelle slijtage. Een antislipmat is makkelijk op maat te knippen, waardoor het onder iedere rechthoekige maat vloerkleed toe te passen is.

Met deze makkelijke tips ga jij er dus voor zorgen dat je rechte vloerkleed er altijd als nieuw uitziet. Veel succes en als je nog vragen hebt vraag dan om persoonlijk advies.

 


Veelgestelde vragen

  • Wat is het voordeel van een rechthoekig vloerkleed?

    Het voordeel van een rechthoekig vloerkleed ten opzichte van andere vormen is, dat een rechthoekige vorm een mooi symmetrisch kader aan je interieur toevoegt. Dat kan voor rust zorgen, zeker wanneer het in open ruimte betreft.

  • Welke maten rechte vloerkleden zijn er?

    De rechthoekige vloerkleden zijn in diverse afmetingen verkrijgbaar. De maten die het meeste voorkomen, zijn 160x230 cm en 200x290 cm.

  • Wat is het meest geschikte materiaal voor een vloerkleed?

    Er zijn diverse materialen leverbaar en welke het meest geschikt is, dat is voor een ieder persoonlijk. Dat hangt af van de soort ruimte en bijvoorbeeld ook hoe de gezins samenstelling is. Vraag om persoonlijk advies om de juiste keus te maken.

  • Hoe kies ik het juiste vloerkleed voor mijn ruimte?

    Er zijn zoveel mogelijkheden dat het soms lastig kiezen is. Lees onze blog met handige tips bij het uitkiezen van een vloerkleed om je op weg te helpen. Als je er niet uitkomt, vraag dan om advies. Dat kan in een van onze woonwinkels en ook online.

  • Zijn er rechte vloerkleden voor alle soorten interieurstijlen?

    Ja, er is voor iedere stijl een passend recht vloerkleed.

  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn vloerkleed niet wegglijdt op de vloer?

    Met een antislipmat onder je vloerkleed voorkom je het glijden. Bovendien beschermt het ook tegen slijtage. Een antislipmat gebruiken is dus altijd een goed idee. Ze zijn leverbaar in 2 rechthoekige maten en je knipt ze eenvoudig op de juiste maat.

  • Kan ik mijn nieuwe rechte vloerkleed achteraf betalen?

    Als je een nieuw vloerkleed koopt via onze webshop kun je veilig achteraf betalen met Riverty (voorheen AfterPay). De betaling verricht je direct aan Riverty binnen 14 dagen na de levering van je bestelde woonitems. Je krijgt daar per e-mail bericht over om ervoor te zorgen dat je op tijd betaalt.