>
  • Binnen 1 week bij jou thuis*

  • CBW garantie, zeker van je aankoop

  • Betaal direct, achteraf óf in delen

9/10 Klantbeoordelingen

Verkoopadvies? 0416 - 539000

Koningsdag geopend van 11.00 tot 17.00u!

Shop met 10% korting op alle kasten!* Koningsdag geopend van 11.00 tot 17.00u.

Compacte woonkamer? Zo maak je het gezellig!

Geen woning is hetzelfde: een grote of kleine woonkamer, een vierkante of smalle ruimte of misschien heb je te maken met een unieke verdeling in jouw huis. Zorg altijd dat jouw zithoek matcht met de ruimte, anders raakt de hele inrichting uit balans.


Kies de juiste bank

Een hoekbank kan soms te groot overkomen in een kamer. Dan is het beter om te kiezen voor een rechte bank. Voor extra zitplekken kun je een trendy fauteuil, een poef of een los bankje aanschuiven. Zo hou je de inrichting ruimtelijk, maar kun je praktisch met genoeg mensen zitten als de gelegenheid daar om vraagt. Door het materiaal van de bank te herhalen op het andere zitmeubel, ontstaat er tóch eenheid.

 

Mix met tafeltjes

Hetzelfde geldt voor bijzettafels: in plaats van één grote salontafel, kun je dan beter verschillende bijzettafels wegzetten. Heb je ze bij elkaar nodig voor een borrel, dan maak je een groepje voor de bank. Zet je liever een poef weg om je benen omhoog te leggen, dan zet je ze weer naast de bank of het tv-meubel. Ook ideaal: met een dienblad voor je armleuning heb je meteen extra oppervlakte om als tafeltje te gebruiken. Met een flexibele zithoek, benut je optimaal een kleinere woonruimte.

 

Verbinding door styling

Een vloerkleed kan dienen als een verbindende factor als je gebruik maakt van verschillende kleuren in je interieur. Dit kun je ook opzoeken in matchende wanddecoratie. Verschillende houttinten sluiten goed aan bij dit koele kleurenpalet en de donkere en lichte bruine tinten zorgen voor het nodig contrast. Maak ook zeker gebruik van metallic tinten, zoals koper en goud voor een chic accent in de styling. Vermijd bij een kleinere ruimte styling met veel groepjes en tierelantijntjes en maak liever een statement met een paar goede eyecatchers.