>
  • Binnen 1 week uit voorraad geleverd

  • CBW garantie, zeker van je aankoop

  • Betaal direct, achteraf óf in delen

9/10 Klantbeoordelingen

Verkoopadvies? 0416 - 539000

Profiteer online van kortingen tot 50%! >>

Profiteer online van web deals met kortingen tot wel 50%! Shop nu >>

Hoe maak je jaloezieën schoon?

Jaloezieën zijn ontzettend mooi en sfeervol. Maar ze moeten uiteraard ook zo nu en dan worden schoongemaakt. Daar sta je misschien niet direct bij stil, maar het is wel erg belangrijk. Hoe je dat het beste aanpakt? Dat lees je hieronder.


Snel en gemakkelijk

De eerste manier is het makkelijkste en het snelste. Een win-win-situatie dus! Je doet de jaloezieën dicht en gaat er met een plumeau of stofdoek overheen. De stofzuiger kan je ook een handje helpen. Zet ‘m op de laagste stand en gebruik een opzetborsteltje.

Goed en grondig

Zijn je jaloezieën toe aan een grondige reinigingsbeurt? Deze manier is grondiger, duurt daarom wat langer en is niet geschikt voor houten jaloezieën. Haal de jaloezieën van hun plaats en leg ze op een zachte ondergrond om beschadigingen te voorkomen. Ga nu met een spons en schoonmaakmiddel over iedere lamel. Laat het goed drogen en hang ze daarna weer terug. Ze zullen blinken als nooit tevoren!

Wist je dat…
  • ... je de jaloezieën het snelst kunt afnemen als ze in de gesloten stand staan?
  • ... je gemiddeld één keer per maand je jaloezieën moet onderhouden? Natuurlijk kun je vaker afstoffen, maar echt onderhouden moet ook regelmatig gebeuren. Doe je dit niet, dan gaat het vuil zich aan de jaloezieën hechten, waardoor je ze minder makkelijk schoon kunt maken. En dat wil je niet!

Heb je meer vragen over het onderhouden van je jaloezieën? Onze raamdeco-specialisten helpen je graag.