>
  • Binnen 1 week uit voorraad geleverd

  • CBW garantie, zeker van je aankoop

  • Betaal direct, achteraf óf in delen

9/10 Klantbeoordelingen

Verkoopadvies? 0416 - 539000

Profiteer online van kortingen tot 50%! >>

Profiteer online van web deals met kortingen tot wel 50%! Shop nu >>

Hoe deel je je kledingkast handig in?

Herken je dat: je loopt de slaapkamer in en er hangt een fijne serene sfeer. De perfecte plek om lekker tot rust te komen. Totdat je die kast deur opentrekt: je kledingkast lijkt van binnen wel ontploft! Je graait er snel iets uit om aan te trekken en doet ‘m meteen weer dicht om weer terug te keren naar die serene sfeer. Maar wat als dat nu ook kan met een openstaande kledingkast, gewoon omdat ie lekker overzichtelijk is ingedeeld en opruimen zo een makkie wordt. Ik help je op weg met een paar handige musthaves om alles uit je kast te halen.

1) Extra legplanken toevoegen

Extra legplanken zijn ideaal als je veel opbergruimte wilt. Een kledingkast wordt meestal standaard met 1 plank en 1 roede geleverd. Voor extra legruimte is dus meestal wel plek. Planken zijn handig voor je gevouwen kleding, zoals shirts en truien. Als je het helemaal strak en perfect wilt, kies dan voor de Marie Kondo manier. Ga helemaal los met opberg bakken waarin je perfect en georganiseerd je kleding kunt opbergen. Gaat de Marie Kondo manier nét een stap te ver voor je? Maak dan gewoon mooie stapeltjes. Staat ook lekker strak.

2) Handig verdeeld met een kastindeling

Mijn persoonlijke favoriet is toch wel de losse kastindeling. Zo’n indeling die een vak in de breedte opdeelt in een hanggedeelte en een leggedeelte. Op die manier is er een plek voor bijvoorbeeld lange jassen en jurken. Bovenop is er dan een plank over de hele breedte en naast de roede zitten ook allemaal legplanken. Als je een kastindeling toevoegt, krijg je de perfecte mix van hang en leg mogelijkheid.

3) Voeg lades of een laden inzetblok toe

Misschien heb je standaard al lades in je kledingkast. Als dat niet het geval is, check dan of die extra te verkrijgen zijn. Zo niet, dan is een los inzetladeblok dé ideale oplossing. Lades zijn namelijk perfecte opbergers en in mijn ogen onmisbaar bij een opgeruimde kledingkast. Handig voor je ondergoed, sokken of shirts. Ze zijn ook top om je accessoires in op te bergen. Misschien geeft het jou ook wel zo’n lekker opgeruimd gevoel als je je riemen opgerold naast elkaar ziet liggen wanneer je de lade open doet. 

TIP: check even hoe je opberger open gaat als je voor een los inzetladeblok kiest. Bij een draaideurkast zal dat geen probleem zijn, maar als je een schuifdeurkast hebt dan gaat de deur misschien niet ver genoeg open. Kies dan een smaller ladeblok, zo gaan de lades makkelijk open en dicht.

4) Roedes of een broekenrek

Hang jij graag lekker veel kleding op hangers? Voeg dan een extra roede toe en misschien hang je er wel 2 boven elkaar. Aan de ene hang je al je blouses of overhemden en aan de andere je jasjes en vesten. Voor een extra crisp gevoel hang je alles per soort op en sorteer je op kleur. Dat is ook nog eens reuze handig wanneer je een outfit bij elkaar gaat zoeken. Ook een broekenrek is een fijne toevoeging aan je klerenkast. Die zijn er in diverse modellen. Persoonlijk vind ik zo’n uitwaaierend model wat je aan de zijkant (binnenin) monteert het fijnst. Die vind ik ideaal om mijn spijkerbroeken overheen te hangen.

Kastaccessoires kopen

Ik ben benieuwd welke kastaccessoire musthaves jij op je verlanglijstje hebt gezet. Als extra tip wil ik nog roepen dat trendy manden ook goede opbergers zijn. Die zet je bijvoorbeeld bovenop de kast, als dat nog past tenminste. En anders decoratief in de buurt. Daarin kun je accessoires zoals sjaals en dassen bewaren. Zo creëer je een sfeervolle kamer, zelfs wanneer je kastdeur open staat. Geen paniek meer als je een outfit uit gaat zoeken, maar gewoon rustig en relaxed goed voor de dag komen door een goed georganiseerde kledingkast. Voor nog meer leuke kast ideeën, lees dan de blog over hoe je slim gebruik maakt van je kledingkast. Succes met organiseren en indelen!

-Woongroeten, Esmeralda