>
  • Binnen 1 week uit voorraad geleverd

  • CBW garantie, zeker van je aankoop

  • Betaal direct, achteraf óf in delen

9/10 Klantbeoordelingen

Verkoopadvies? 0416 - 539000

Profiteer online van kortingen tot 50%! >>

Profiteer online van web deals met kortingen tot wel 50%! Shop nu >>

Hoe kies ik het juiste vloerkleed? (6 tips)

Heeft jouw interieur nog wat sfeer nodig? Of wil je de look wat veranderen zonder gelijk veel geld uit te geven aan andere meubels?
Voor allebei deze problemen is een nieuw vloerkleed kopen dé oplossing. Door een vloerkleed aan een ruimte toe te voegen geef je er echt een sfeer injectie aan: minimale input met een maximaal resultaat. Maar hoe maak je nou de juiste keus? Ik heb wat handige tips voor je op een rijtje gezet. Zo wordt een nieuw vloerkleed shoppen een makkie!

Tip 1: Waar leg je een vloerkleed neer?

Vloerkleden kun je perfect in diverse ruimtes toevoegen. Meestal worden ze bij de zithoek gebruikt, lekker comfortabel bij de bank. Minder voor de hand liggend, maar ook echt sfeervol is er één onder de eettafel. Een vloerkleed bij je bed in de slaapkamer geeft een extra knusse look aan het geheel. En tegenwoordig zijn er zelfs speciale buitenkleden, zodat je zelfs in de tuin of op het balkon een complete look kunt creëren. Bekijk eens goed waar jij wel wat extra sfeer door middel van een vloerkleed kunt gebruiken.

Tip 2: Hoe leg je een vloerkleed neer?

Als je bedacht hebt waar je een vloerkleed wilt neerleggen, dan is de volgende stap: hoe wil je het neerleggen? 

Alles bedekken met een groot vloerkleed
Wil je een royaal vloerkleed dat voor het grootste gedeelte of misschien wel helemaal onder de bank ligt? Zo geef je een duidelijk kader aan je zithoek en dat kan handig zijn wanneer je een open kamer hebt. Voor in de slaapkamer geldt dat je een groot vloerkleed helemaal onder het bed kunt neerleggen. Zo steekt er nog een royale rand uit en dat geeft er een luxueuze look aan.

Vóór een bank of bed neerleggen
Je kunt ook voor een standaard maat kiezen van zo’n 160x230 cm dat je vóór de bank neerlegt. Dat is makkelijk bij het stofzuigen en uiteraard is dat ook een kwestie van smaak. Als je zo’n standaard maat vloerkleed bij je bed neerlegt, zet dan alleen de poten bij het hoofdeinde op het kleed. Hierdoor ligt het half onder en half vóór het bed, wat een warm sfeertje aan de slaapkamer geeft.

Mix van vloerkleden
Ben jij een durfal en ga je voor een speelse look met 2 of meerdere kleden bij elkaar? Combineer kleuren, vormen en materialen. Laat de vloerkleden elkaar deels overlappen om er een samenhangend geheel van te maken. Een goede tip hierbij is om de kleuren en texturen van de vloerkleden te herhalen in andere woonaccessoires om alles weer samen te laten komen.

Tip 3: Bepaal de juiste afmeting

Als je weet in welke ruimte en hoe je het vloerkleed wilt plaatsen, dan is vaak al duidelijk welke maat dat ongeveer moet zijn. Er zijn allerlei maten en vormen vloerkleden. Zo zijn er de ronde vloerkleden en heel hip zijn de organische vloerkleden. Het klassieke rechthoekige vloerkleed is er in veel diverse maten. Standaard is dat ongeveer 160x230 cm en royaal is dat ongeveer 200x290 cm. 

Als laatste nog een extra tip bij het bepalen van de maat: leg kranten op de plek waar je het vloerkleed wilt neerleggen. Zo zie je snel genoeg of dat past.

Tip 4: Kies de goede look & feel

Je wensenlijstje is bijna compleet. De volgende stap is de stijl zodat het de goede look & feel aan je interieur geeft. Wil je een effen vloerkleed of een mooi patroon en in welke kleur? Kies je voor een stevig kleurcontrast of ga je voor een rustige ton-sur-ton look in dezelfde tonen als bijvoorbeeld je bank. Denk ook na over de poolhoogte. Zo’n weelderig vloerkleed onder de eettafel kan er nog zo prachtig uitzien, maar met oog op knoei partijen met eten is een gladdere versie misschien een beter idee. Een hoogpolig vloerkleed bij je bank of fauteuil kan juist weer echt een overdadige en knusse sfeer toevoegen.

Shoppen maar!

Met je verzamelde info is een nieuw vloerkleed kopen appeltje-eitje geworden. Natuurlijk zijn we bij Woonexpress altijd benieuwd naar het resultaat, dus laat je een foto op socials achter met #yeswoonexpress? Dan zie je jouw inspirerende foto misschien wel terug op onze site, want dat laten we natuurlijk graag aan iedereen zien!

- Woongroeten, Esmeralda