>
  • Binnen 1 week bij jou thuis*

  • CBW garantie, zeker van je aankoop

  • Betaal direct, achteraf óf in delen

9/10 Klantbeoordelingen

Verkoopadvies? 0416 - 539000

2e Pinksterdag geopend van 10.00 - 18.00 uur.

2e Pinksterdag geopend van 10.00 - 18.00 uur. Shop elke 4e stoel GRATIS en 10% korting op alle eettafels!*

Hoe kies je de juiste wanddecoratie?

Een kale muur vráágt om mooie wanddecoratie, toch? Een échte eyecatcher die de hele ruimte meteen een bepaalde uitstraling geeft. Maar hoe kies je nou de perfecte wanddecoratie, passend bij jou en je interieur? We helpen je op weg met een kort stappenplan, zodat ook jij binnen no time een mooi pronkstuk aan de muur hebt hangen.


Stap 1: bepaal de plek

Allereerst begin je met het kiezen van de plek. Want niet elke soort wanddecoratie komt op elke plek goed tot z’n recht.  Heb je een lege muur boven de bank, tv-meubel of het dressoir, kan de hal of de slaapkamer wel een beetje aankleding gebruiken of mis je een beetje iets extra’s in de keuken? Mooie wanddecoratie it is!

Stap 2: welke sfeer wil je uitstralen?

Ga je voor een zachte uitstraling of hou je meer van een tikkeltje industrieel? De vorm en het materiaal bepalen voor een groot deel de uitstraling. Wil je een rechte vorm of hou je meer van bijzondere objecten? Wil je wanddecoratie van metaal of liever van hout? Denk hier van tevoren over na, zodat je tijdens je zoektocht al meteen kan filteren op wat je wel en niet wilt.

Stap 3: één item of een collage

Daarnaast is het slim om na te denken over of je zelf een collectie wilt samenstellen van verschillende items, zoals schilderijen of foto’s, of dat je liever één groot item aan de muur hangt, zoals bijvoorbeeld onze wanddeco LELIEBLAD. Ga je voor een collage van losse items, dan heb je veel invloed op het eindresultaat. Dit vraagt wel weer om meer creativiteit en tijd.

Stap 4: welke kleur past in jouw interieur?

Met kleur kun je al snel de mist ingaan. Kijk eens naar welke kleuren nu al terugkomen in je bank, in de kussens, in het tapijt en in de accessoires. Kies een kleur uit die daarbij past. Wil je meerdere kleuren terug laten komen in de wanddecoratie? Ga ook dan op zoek naar kleurencombinaties die nu al voorbijkomen in je interieur. 

Heb je hulp nodig bij het kiezen van wanddecoratie? Onze stylistes helpen je graag! Vraag gratis interieuradvies aan.