>
  • Binnen 1 week bij jou thuis*

  • CBW garantie, zeker van je aankoop

  • Betaal direct, achteraf óf in delen

9/10 Klantbeoordelingen

Verkoopadvies? 0416 - 539000

10% kassakorting met code 'VAKANTIE10' * BR Alléén online en niet op afgeprijsde artikelen.

10% kassakorting met code 'VAKANTIE10'. Alléén online en niet op afgeprijsde artikelen.

Hoe pas en meet je een kledingkast? (6 tips)

Meten is weten, hoe vaak hebben we dat al niet gehoord. Wel is dit natuurlijk hartstikke waar, want niets is zo vervelend als een nieuwe kledingkast die achteraf te groot of te klein blijkt te zijn. Dat kan leiden tot ruimte verspilling of juist zorgen voor opslagproblemen. 

Dus ben je aan het oriënteren op een nieuwe kast? In deze blog geef ik je een aantal praktische tips voor het goed opmeten van een kast. Zo ben je goed voorbereid door op de juiste manier te meten, voordat je een kledingkast koopt of zelf samen gaat stellen. Bedenk eerst wat voor soort kast je wilt en hoeveel ruimte je hiervoor nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld een kledingkast voor al je kleren, of zoek je een opbergkast om spullen in op te bergen die je niet zo vaak gebruikt? De volgende tips gaan je helpen om beter te bepalen hoeveel ruimte je nodig hebt.


Tip 1: Hoogte bepalen

Meet de hoogte van de ruimte waar je de kast wilt plaatsen. Zorg ervoor dat je ook rekening houdt met eventuele (zolder)luiken of lichtkoepels die in de weg kunnen zitten. Wanneer een kast staand gemonteerd wordt, moet je rekening houden met minimaal 4 cm ruimte tussen kast en plafond. 

Tip 2: Breedte bepalen

Meet de breedte van de ruimte. Let hierbij ook op eventuele obstakels, zoals radiatoren, stopcontacten of deurposten. Wil je eventueel nog iets naast de kast kunnen zetten? Houd hier dan ook rekening mee.

Tip 3: Diepte bepalen

Meet de diepte van de ruimte. Houdt er rekening mee dat er genoeg ruimte is om ook bij de achterkant van de kast te komen voor eventuele reparaties. Wil je lades hebben? Zorg er dan voor dat er genoeg diepte is om de lades in en uit te kunnen schuiven. De diepte kan ook bepalend zijn of er een draaideurkast kan staan, of dat een ruimtebesparende schuifdeurkast een beter idee is.


Tip 4: Bedenk wat je wilt opbergen

Overweeg hoe je de kledingkast wilt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld hangende kleding opbergen? Zorg er dan voor dat je genoeg hoogte hebt om dit te doen, denk bijvoorbeeld aan jurken of lange jassen. Bij het opbergen van hangkleding moet je er ook opletten dat de kast diep genoeg is voor kledinghangers. Een kast die minder dan 50 cm diep is, is alleen geschikt voor legkleding en andere op te bergen zaken. In een diepere kledingkast kun je prima roedes gebruiken. Door diverse kastaccessoires toe te passen, maak je er de perfecte kast voor jou van.

Tip 5: Neem foto’s van de ruimte

Als je besluit om een kledingkast zelf samen te stellen, maak dan foto's van de ruimte waar je de kast wil plaatsen. Dit kan onze adviseur helpen om een beter idee te krijgen van de beschikbare ruimte en wat het meest geschikt is. Dat is de perfecte manier om samen te bepalen wat voor jou de ideale kledingkast is!

Tip 6: Alle gegevens verzamelen

Zorg dat je de opgemeten afmetingen en eventuele foto’s bij de hand hebt wanneer je naar een woonwinkel gaat, of wanneer je online advies krijgt. Als je een kast koopt die al gemaakt is, zorg er dan voor dat je de afmetingen van de kast goed vergelijkt met de maten van de ruimte waar je de kast wilt plaatsen. Zo weet je zeker dat de kast past en dat je niet teleurgesteld wordt als je ‘m thuis ontvangt en in elkaar zet.


Klaar voor kast shoppen

Met deze tips in gedachten, kun je nu op een nauwkeurige manier de afmetingen opmeten en weet je precies wat er wel of niet past. Zo kun je de kast optimaal gebruiken en ben je altijd verzekerd van voldoende opbergruimte voor een opgeruimde kamer!

Wat voor kledingkast je ook zoekt, in de collectie van Woonexpress vind je altijd wel een kast die voldoet aan jouw wensen en eisen. Wist je dat super veel van onze kledingkasten direct uit voorraad leverbaar zijn? Binnenkort kan dus zomaar jouw gekozen kast al in huis staan.

Vind je het lastig om online de juiste garderobekast uit te zoeken? Dan kun je ook altijd online persoonlijk advies ontvangen van onze meubelexperts óf gezellig langskomen in één van onze woonwinkels, de koffie staat voor je klaar.

Veel succes met de zoektocht naar jouw favoriete kledingkast!