>
  • Binnen 1 week bij jou thuis*

  • CBW garantie, zeker van je aankoop

  • Betaal direct, achteraf óf in delen

9/10 Klantbeoordelingen

Verkoopadvies? 0416 - 539000

Elke 4e stoel GRATIS en 10% korting op tafels!*

Shop elke 4e eetkamerstoel GRATIS en profiteer van 10% korting op alle eettafels!*

Je zithoek knus maken: 3 tips

Mist je zithoek nog wat sfeer maar heb je geen idee hoe je daar verandering in brengt? In dit blog geven we de ultieme tips voor het creëren van een knusse zithoek. Hierbij zijn 3 elementen cruciaal: de opstelling, de materialen en de verlichting. Ontdek onze tips voor de meest sfeervolle zithoek ooit!


1. Speel met de opstelling

Door met de opstelling van je zithoek te spelen geef je het geheel in een handomdraai een hele andere look. Dit doe je eenvoudig met elementenbanken, maar ook met een driezitsbank of een hoekopstelling kun je oneindig experimenteren. Heb je een haard? Neem deze in de winter als centraal punt voor je zithoek! En draai in de zomermaanden je meubelen juist meer richting de tuin. Staat je bank vrij in de ruimte en is er nog plek aan de achterkant? Schuif er een dressoir of een sidetable tegenaan. Daarmee creëer je naast meer afzetruimte voor accessoires en verlichting ook optisch gezien meer geborgenheid. Voeg als kers op de taart een fauteuil toe voor wat variatie en tada: gezelligheid ten top!

2. Kies zachte materialen

Een vrij eenvoudige manier om meer sfeer toe te voegen aan je zithoek is te kiezen voor comfortabele, aaibare materialen. Van wol tot teddy en van vachtjes tot fluweel: de keuze in zachte materialen is reuze voor je kussens en plaids. Voeg daarnaast altijd een karpet toe aan je zithoek, dit werkt verbindend. Het is namelijk de ondergrond van je gehele zithoek, waarop alle verschillende onderdelen en materialen mooi samenkomen.

3. Ga voor dimbare verlichting

De finishing touch is mooie, sfeervolle verlichting in je zithoek. Ga voor dimbare lichten en maak het af met kaarsen. Een tip: zorg dat je functionele verlichting, bijvoorbeeld een leeslamp, ook een dimbare variant heeft. Zo sla je 2 vliegen in 1 klap!

Heb je hulp nodig bij het knusser maken van je zithoek? Onze stylistes helpen je graag! Neem contact met ons op of plan een afspraak voor gratis interieuradvies in.