>
  • Binnen 1 week uit voorraad geleverd

  • CBW garantie, zeker van je aankoop

  • Betaal direct, achteraf óf in delen

9/10 Klantbeoordelingen

Verkoopadvies? 0416 - 539000

Profiteer online van kortingen tot 50%! >>

Profiteer online van web deals met kortingen tot wel 50%! Shop nu >>

Tips en tricks voor het kiezen van een sierkussen

Letterlijk een berg aan sierkussens, hoe kies je daar nou uit? Een sierkussen moet bij je interieur passen, maar het materiaal ervan is ook belangrijk. In dit blog geven we je een aantal tips en tricks voor het kiezen van het perfecte sierkussen.


Denk na over de vorm

Begin met het kiezen van de vorm. Hou je van een ronde vorm of is vierkant met hoeken meer je ding? Uit een onderzoek blijkt dat rond staat voor zacht en vriendelijk en vierkant voor duurzaamheid en stugheid. Creëer een speels effect door een combinatie van sierkussens in verschillende formaten en vormen te kiezen. Daarnaast ontstaat er hierdoor ook diepte.

Combineer kleuren

Je wilt niet alleen maar sierkussens in een en dezelfde kleur. Vind jij het moeilijk om kleuren te kiezen die bij elkaar passen? Daar hebben we een simpele oplossing voor: kies een kussen met een print naar keuze. Haal daar 2, maximaal 3 kleuren uit, die je terug laat komen in effen kussens in die kleuren.

Kies je materiaal

Ga jij voor zachte stoffen voor comfort, zoals suède of hou je meer van de mooie, wat stuggere stoffen, zoals gebreide of linnen kussens? Ook hier geldt: combineer verschillende stoffen met elkaar.

Houd rekening met de vorm en grootte van de bank

Kijk niet alleen naar de kussens, maar ook naar hoe groot je bank is en welke vorm de bank heeft. Heb je een kleine bank of stoel? Gebruik dan ook kleinere kussens. Heb je een hoekbank? Leg dan in de grote hoek 3 kussens. Bij een rechte bank kun je kiezen voor kussens in beide hoeken.

Decoreer met een sierkussen

Een sierkussen komt niet alleen tot zijn recht op een bank. Zo kun je sierkussens bijvoorbeeld ook als accessoire in een open vakkenkast leggen voor extra sfeer in je interieur.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van sierkussens? Onze stylistes helpen je graag! Vraag gratis interieuradvies aan.