>
  • Binnen 1 week bij jou thuis*

  • CBW garantie, zeker van je aankoop

  • Betaal direct, achteraf óf in delen

9/10 Klantbeoordelingen

Verkoopadvies? 0416 - 539000

Elke 4e stoel GRATIS en 10% korting op tafels!*

Shop elke 4e eetkamerstoel GRATIS en profiteer van 10% korting op alle eettafels!*

4 tips om met verlichting je huis knusser te maken

Hoe maak ik mijn huis gezelliger? Die vraag krijgen we heel vaak van klanten. De oplossing begint vaak bij verlichting. Met een gedegen verlichtingsplan maak je bijna elke ruimte gezellig! Maar ook met kleine aanpassingen in je bestaande verlichting kun je al een heel eind komen. Een paar tips:


Tip 1: hang je hanglampen lager

Kijk eens goed naar de hoogte van je hanglampen boven de eettafel. Door ze iets lager te hangen creëer je al snel een knussere sfeer in de woon-/eetkamer.

Tip 2: gebruik dimmers

Dimmers zijn het antwoord! In de vroege avond zul je je lampen misschien wat feller zetten, terwijl je in de avond als het donker wordt de lampen dimt voor een intieme sfeer. Losse snoerdimmers koop je bij de bouwmarkt en kun je doorgaans op iedere vloer- en tafellamp monteren. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook ‘slimme’ peertjes op de markt, die je via een app bedient.

Tip 3: kies voor verschillende soorten lampen

Wissel in je interieur af met verschillende soorten lampen. Denk aan lampen met een dichte kap, spotjes of open armaturen. Door de variatie in diffuus en door licht te bundelen creëer je een spannend en knus interieur. 

Tip 4: gebruik led-verlichting

Tegenwoordig worden de mooiste lampen in led-uitvoering gemaakt. Ze zijn vaak geïnspireerd op de ouderwetse kooldraad-en gloeilampen, maar zijn veel zuiniger in gebruik en meestal nog dimbaar ook!


Heb je hulp nodig bij het maken van een lichtplan of het kiezen van lampen? Onze deskundige medewerkers helpen je graag. Bezoek één van onze woonwinkels, of vraag online voor persoonlijk advies.