>
  • Binnen 1 week bij jou thuis*

  • CBW garantie, zeker van je aankoop

  • Betaal direct, achteraf óf in delen

9/10 Klantbeoordelingen

Verkoopadvies? 0416 - 539000

10% kassakorting met code 'KORTING10' * BR Alléén online en niet op afgeprijsde artikelen.

10% kassakorting met code 'KORTING10'. Alléén online en niet op afgeprijsde artikelen.

Tips voor het kiezen van raamdecoratie

De keuze in raamdecoratie is reuze! Waar moet je deze zoektocht dan beginnen? In dit blog helpen we je op weg door per ruimte te bekijken welke raamdecoratie het meest geschikt is.


Keuken

Ben je op zoek naar raamdecoratie voor in de keuken? De keuken is een ruimte die je zo praktisch mogelijk wilt inrichten. Je wilt natuurlijk niet dat er iets in de weg hangt. Een jaloezie is daarom een goede optie. Het voordeel van jaloezieën is dat je zelf bepaalt hoeveel licht er binnenvalt en daarmee ook hoeveel privacy je wilt. Daarnaast zijn jaloezieën zon- en warmtewerend en heb je genoeg keuze in kleur. Zorg daarbij wel dat de kleur past bij de rest van je interieur. Veel donkere accenten? Laat dit dan terugkomen in de jaloezieën!

Woonkamer

Waar de keuken vooral praktisch ingericht moet zijn, gaat het bij de woonkamer vooral om sfeer. En het mooie is, met raamdecoratie kun je dit makkelijk creëren. Zeker als je kiest voor gordijnen. De zachte stoffen zorgen voor een betere akoestiek en temperatuur. Denk bijvoorbeeld aan een lichte inbetween stof! Deze stof is dunner dan een overgordijn en dikker dan vitrage. De ideale tussenoplossing dus! Doordat je met gordijnen de hoogte van het plafond tot de grond extra benadrukt, lijkt een ruimte groter. Dit geldt ook als je kiest voor gordijnen over de hele breedte van de wand. En wist je dat een combinatie van jaloezieën en gordijnen zorgt voor een luxe uitstraling?

Slaapkamer

Een slaapkamer moet sfeervol én praktisch zijn, aangezien dit de ruimte is die in teken staat van ontspanning. Ga bijvoorbeeld voor verduisterende gordijnen, die ervoor zorgen dat je slaapt als een roosje. Daarnaast zet je met gordijnen een luxe en romantische sfeer neer. Zeker als de stof net wat langer is en dus los over de grond valt. Nog een tip? Werk met lagen! Dan kun je zelf makkelijk kiezen hoeveel licht er binnenvalt. 

Heb je hulp nodig bij het kiezen van raamdecoratie? Onze stylistes helpen je graag!

Vraag gratis interieuradvies aan.