>
  • Binnen 1 week bij jou thuis*

  • CBW garantie, zeker van je aankoop

  • Betaal direct, achteraf óf in delen

9/10 Klantbeoordelingen

Verkoopadvies? 0416 - 539000

10% kassakorting met code 'KORTING10' * BR Alléén online en niet op afgeprijsde artikelen.

10% kassakorting met code 'KORTING10'. Alléén online en niet op afgeprijsde artikelen.

Wanneer is een kledinglift handig?

Bij het inrichten van je kledingkast kom je er vaak achter dat je meer nodig hebt om alles goed op te kunnen bergen, dan wat er standaard bij zit. En als basis is dat meestal 1 plank en 1 roede. Om optimaal alle ruimte te kunnen benutten, voeg daar dan nog wat handige kastaccessoires aan toe. Eén zo’n kast accessoire is bijvoorbeeld een kledinglift. Ideaal voor het opbergen van extra veel hangkleding.

 

Waar gebruik je een kledinglift voor?

Een kledinglift is handig voor het opbergen van hangkleding. En dan vooral om te gebruiken in een hoge kast. Er zijn diverse kledingkasten van 236 tot 240 cm hoog, waarin je zo’n garderobelift kunt gebruiken. Dan hang je de standaard roede op een hoogte waar je gemakkelijk bij kunt. De lift monteer je er bijvoorbeeld boven. Op die manier heb je ineens 2 keer zoveel plek voor overhemden, shirts, vesten en wat je maar op wilt hangen. 

Zo werkt een garderobelift

Zo’n kledinglift is eigenlijk een flexibele roede voor hangkleren met een trekstang. Door de stang naar je toe te trekken, komt de roede naar voren en naar beneden, zodat de kleding binnen handbereik is. Reuze handig dus en een echt luxe kastaccessoire. Om de lift goed te kunnen gebruiken moet het vak waar deze in komt te hangen helemaal open kunnen staan. Als de deur niet ver genoeg open kan, dan kun je de roede niet naar beneden trekken.

Extra kastaccessoires 

Een kledinglift heeft een maximaal belastbaar gewicht. Dat ligt meestal tussen de 10 en 20 kilo. Om te voorkomen dat je de stang te veel belast, kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van lichtgewicht kledinghangers. Dat zijn metalen of kunststof hangers. Houten hangers zijn vaak wat zwaarder, die zou je beter aan de vaste roede kunnen gebruiken. Hang dus je overhemden en shirts aan lichte hangers aan de roede van de kledinglift en gebruik de houten colberthangers met je jasjes aan de vaste roede. Zo zijn de gewichten op de juiste manier verdeeld.

Optimaal gebruik maken van je opberger

Bij het inrichten van je kledingkast is het goed om te kijken wat jij er allemaal in op wilt bergen. Dan wordt vaak ook al duidelijk welke kastaccessoires nuttig kunnen zijn. Soms zijn dat handige lades of extra legplanken. Lees ook de blog: Hoe deel je je kledingkast handig in ter inspiratie. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in één van onze woonwinkels. Samen met een medewerker maak je een mooi kastenplan, compleet met de juiste kastaccessoires. En ook online biedt Woonexpress persoonlijk en deskundig advies. Zo maak je altijd de juiste keus voor de perfecte opberger.