>
  • Binnen 1 week bij jou thuis*

  • CBW garantie, zeker van je aankoop

  • Betaal direct, achteraf óf in delen

9/10 Klantbeoordelingen

Verkoopadvies? 0416 - 539000

Koningsdag geopend van 11.00 tot 17.00u!

Shop met 10% korting op alle kasten!* Koningsdag geopend van 11.00 tot 17.00u.

Tips voor een sfeervolle eettafel met kerst

Het kerstdiner kun je zo mooi aankleden als je zelf wilt. Een mooie tafel zorgt voor een sfeervolle avond. Wij inspireren je graag! Onze stylistes geven je per stijl wat praktische tips om de toon te zetten. Hou je van ingetogen styling, of ga je liever voor kleuren en grote gebaren? Zet je mooiste servies en glaswerk op tafel en laat dat feest maar beginnen!


Je eettafel in harmonie

Met natuurlijke materialen, en lichte tinten, creëer je een frisse en knusse uitstraling op je eettafel. Sisal, linnen, hout en droogbloemen zijn hiervoor de perfecte combinatie. Drapeer bijvoorbeeld een linnen kleed nonchalant als een tafelloper over het midden en groepeer hier je accessoires op. Zachtgroen en warm kaarslicht geven deze naturel tafel op een subtiele wijze kleur. Kies bij voorkeur voor de vergrijsde groentinten. Een tafelklem met een groene guirlande maken als het ware een dak van groen, wat extra knus aanvoelt! Om het feestelijker te maken, kun je het kleurenpalet perfect aanvullen met gouden accenten.

 

Warm en in balans

Met warme tinten, voelt de eethoek al gezellig. Door pure materialen te gebruiken, zoals dennenappels en dennentakken, gedroogde sinaasappeltjes en gekleurde linnen servetten, voeg je op een heel nonchalante manier al kleurige details toe aan je tafel. Durf te mixen met de verschillende tinten en voeg hier en daar wat zwart toe voor die krachtige, stoerdere look. Door de kleuren vaak genoeg te herhalen ontstaat er vanzelf een eenheid, dat is de kracht van herhaling! Zoek ook de hoogte op voor extra allure. Kies voor een paar feestelijke eyecatchers, zoals veren en pluimen in combinatie met de hoge matzwarte kandelaars en glanzende gedraaide kaarsen.

Chic en vol glamour

Ben jij opzoek naar een echte chique avond? Combineer dan donkere tinten en zwart met een hoop verschillende goud- en kopertinten. De mix die zo typerend is voor die luxe sfeer. Hier en daar een klassiek element, zoals de linnen servetten met een bramentak en een satijnen lint, geven je tafel klasse. Door meerdere boeketten in diverse hoogtes neer te zetten, ontstaat er een weelderig effect. More is more! De afwisseling in hoogte kun je ook opzoeken in de accessoires op tafel, zoals kandelaars en vazen. Denk ook in zogenaamde laagjes: stapel verschillende dienbladen of onderborden in koper- en goudtinten op elkaar. Zo krijgt de tafel meer diepte. 

Kerst in de jungle

Combineer diverse diepere kleuren met elkaar, zoals bordeaux, oker, petrol en donkerblauw. Zo is je tafel kleurrijk, maar toch lekker chic. Het kerstgroen mag zeker bestaan uit een mix van traditionele en tropische planten: dennentakken en monstera bladeren zijn een prima match. Met een paar leuke dieren aan tafel, geef je de eethoek een luchtige, grappige touch. Qua aankleding is een groot, veldboeket perfecte om de styling rond te maken. Een mooie vaas, met fraaie pluimen maken het feestelijk. Leg hier en daar een mooie kerstbal tussen, voor de kerstsfeer. Door een loper over de tafel te leggen als basis, gaan alle losse accessoires niet zweven maar vormt het een kader voor het geheel.