>
  • Binnen 1 week bij jou thuis*

  • CBW garantie, zeker van je aankoop

  • Betaal direct, achteraf óf in delen

9/10 Klantbeoordelingen

Verkoopadvies? 0416 - 539000

10% korting met code 'VAKANTIE10' *

10% korting met code 'VAKANTIE10'. Alléén online en niet op afgeprijsde artikelen.

Zo decoreer je een vakkenkast

Heb jij ook wel zin in zo’n hippe vakkenkast, maar heb je geen idee hoe je deze stijlvol inricht? Met een vakkenkast kun je een echte eyecatcher in je interieur creëren. Een open kast moet zeker niet te leeg zijn, maar kan er ook al snel rommelig uitzien. Om je met de inrichting en styling op weg te helpen, geven we je wat handige tips.


Tip 1: Welke functie heeft je vakkenkast?

Bedenk welke functie je vakkenkast heeft, voordat je gaat inrichten en stylen. Zo’n open kast kan dienen als decoratieve eyecatcher, of als roomdivider tussen twee gedeeltes. Ook als extra opberg element is een vakkenkast handig. Gebruik dan decoratieve manden en bakken om de kast opgeruimd en overzichtelijk te houden.

Tip 2: Decoreer op kleur

Selecteer items met dezelfde kleur om rust te bewaren, zoals je ook bij een ton sur ton-stijl doet. Denk aan vazen en kandelaars in dezelfde kleur of kleurfamilie. Om er wat speelsheid aan te geven, kun je een accent kleur gebruiken. Zet bijvoorbeeld een paar groene planten in je zwarte kast met zwart/witte woonaccessoires.

Tip 3: Groepeer & combineer

Om rust te creëren is het belangrijk dat je spullen clustert en groepeert. Maak groepjes van accessoires en spullen die bij elkaar horen. Combineer bijvoorbeeld kandelaars met waxinehouders bij elkaar. Of mix een paar maten kommen en borden en creëer een mooie stapel servies. Wat opgestapelde boeken of magazines kunnen ook een mooie toevoeging zijn.

Tip 4: Voeg planten toe

Planten in een vakkenkast zijn altijd een goed idee. Kies dan voor een mix van planten, zo is er diversiteit aan vorm en kleur. Combineer er de juiste bloempot bij om de look af te maken. Ben je niet goed in het onderhouden van planten? Kies dan voor kunstplanten, daar heb je geen omkijken naar!

Tip 5: Een persoonlijke touch

Een persoonlijke touch toevoegen is natuurlijk altijd een goed idee. Denk daarbij aan leuke vakantie souvenirs of je favoriete foto in een stijlvolle, matching fotolijst. Tip: druk je foto eens zwart/wit af voor een meer sobere en rustige look. 

Tip 6: Houdt het luchtig

Bij zo’n open kast hoeft niet ieder vak gevuld te zijn. Laat er ook gerust een paar leeg. En wees ook speels met de hoogte. Zet in dat ene hoge vak een slanke, hoge vaas en verder niets. Door het luchtig en minimalistisch te houden, krijg je de perfecte mix van stijl en deco.


Kom gezellig langs bij Woonexpress!

Hebben we je al geïnspireerd? Shop dan snel verder voor leuke woonaccessoires zoals, kunstplanten en een modern deco beeld. Ook een mooie lamp toevoegen kan voor extra sfeer zorgen in je open vakkenkast. Ga lekker aan de slag en shop online of bezoek één van onze woonwinkels voor nog meer inspiratie.