>
 • Binnen 1 week bij jou thuis*

 • CBW garantie, zeker van je aankoop

 • Betaal direct, achteraf óf in delen

9/10 Klantbeoordelingen

Verkoopadvies? 0416 - 539000

10% korting met code 'VAKANTIE10' *

10% korting met code 'VAKANTIE10'. Alléén online en niet op afgeprijsde artikelen.

Heinen Delfts Blauw

Maak kennis met het nieuwerwetse Heinen Delfts Blauw! Dit merk combineert een eeuwenoude traditie met modern en eigentijds design. Bij Woonexpress hebben we een ruime keus in Heinen Delfts Blauw wandborden en wat denk je dan van zo’n tulpenvaas? Met een combinatie van een bodem-, midden- en top vaas design jij je eigen tulpenvaas. Bekijk onze Heinen Delfts Blauw collectie en shop voor jezelf of verras iemand met een geweldig kado.

Producten 1 t/m 24 van de 60
Producten 1 t/m 24 van de 60

Koop Heinen Delfts Blauw bij Woonexpress

Als oer Hollandse woonwinkel houden we van echte Hollandse woonmerken. Dat we dol zijn op de woondecoraties van Heinen Delfts Blauw, is dan ook vanzelfsprekend. Woonexpress heeft een ruime collectie wandborden, waarmee je op geheel eigen en unieke wijze een wand kunt aankleden. En ook de Stapelgekte collectie is fantastisch! Dat zijn de stapelbare tulpenvazen. Door een top, midden en bodem tulpenvaas met elkaar te combineren, ben je zelf de designer van je eigen tulpenvaas! Woonexpress en de collectie woonaccessoires van Heinen Delfts Blauw laten jou op geheel eigen wijze je huis sfeervol en bijzonder te maken. Wie houdt daar nou niet van?! En verwen niet alleen jezelf met deze prachtige borden en vazen, maar geef ze ook als cadeau. Met woonaccessoires van Woonexpress is succes gegarandeerd!

Het verhaal van Heinen Delfts Blauw

Pa Heinen is de grondlegger van het moderne Heinen Delfts Blauw zoals we dat nu kennen. Ooit is hij hobbymatig begonnen met het beschilderen van onder andere aardewerk. Eerst in Imari-stijl en uiteindelijk is hij overgegaan op de Delfts Blauw techniek. Doordat hij steeds vaker in opdracht werkte, werd het een heuse carrière. Het openen van een echt professioneel atelier in Putten, maakte het officieel. Van daaruit werd het merk Heinen Delfts Blauw steeds bekender en later sloot ook zijn zoon zich bij hem aan. Via traditionele borden naar typische souvenirs, vonden ze hun weg naar de unieke en hippe woonitems die ze nu produceren en verkopen. Denk aan die prachtige wandborden en opvallende vazen. Producten waarbij traditionele technieken gecombineerd worden met moderne en trendy elementen. Het Heinen Delfts Blauw, zoals we het nu kennen en waar we gek op zijn, is een feit!

Porseleinen wandborden

Of je nu houdt van traditioneel of van hip modern: er is een perfect wandbord voor iedereen. Heinen Delfts Blauw heeft bijvoorbeeld wandborden die geïnspireerd zijn op de 17e eeuwse schilderkunst. Mooie tulpen, rozen en andere bloemen of schilderijen zoals Het Meisje Met De Parel, worden gecombineerd met Delfts Blauwe accenten. Daarnaast zijn er ook borden met moderne kunstzinnige tekeningen op traditionele Delfts Blauwe schilderwijze. Denk aan de wandborden met decors van kunstenares Loes van Delft of illustrator Redmer Hoekstra. De wandborden zijn wanddecoraties waar je je heerlijk mee uit kunt leven. Wellicht combineer je een paar klassiekers met elkaar boven een dressoir. Of misschien maak jij het wel bonter met een hele mix van diverse wandborden en spiegels op speelse wijze gecombineerd aan een wand.

Design je eigen tulpenvaas

De Stapelgekte collectie van Heinen Delfts Blauw bevat next level tulpenvazen. Ze hebben de traditionele vaas met meerdere tuiten voor tulpen of bloemen op geheel eigen wijze opnieuw ontworpen. Deze bestaat uit een top gedeelte, een midden en een bodem stuk. Door deze met elkaar te combineren, krijg je een prachtige royale vaas met veel tuiten voor een mooie mix tulpen of andere bloemen. En de decors zijn overweldigend. Er zijn elementen in effen kleuren, of in mooie metallics zoals goud of met een geoliede finish. En natuurlijk zijn er stukken met Delfts Blauw decor. Er zijn er zelfs met amandelbloesem erop uit het gelijknamige doek van schilder Vincent Van Gogh. Zelfs zonder bloemen erin is een Stapelgekte tulpenvaas een fantastisch decoratief woonaccessoire. Laat ‘m shinen in een mooie vakkenkast of op je eettafel. Dus waar wacht je nog op: mix, match en design je eigen tulpenvaas met de Stapelgekte vazen van Heinen Delfts Blauw.


Veelgestelde vragen

 • Wat is Heinen Delfts Blauw?

  Heinen Delfts Blauw is een Nederlands merk dat de traditionele Delfts Blauwe schildertechniek toepast op hedendaagse woondecoraties en cadeau artikelen.

 • Hoe oud is de traditie van Delfts Blauw?

  Delfts Blauw is ontstaan in de 16e eeuw, als tegenhanger van het blauw/witte servies uit het verre oosten. Het werd echt populair in de 17e en 18e eeuw. De traditionele decoreer techniek wordt nog steeds gehandhaafd door bekende merken, waaronder Heinen Delfts Blauw.

 • Wat is een tulpenvaas?

  Een tulpenvaas kenmerkt zich doordat de vaas meerdere tuiten heeft. Dat zijn de openingen waar je de tulpen insteekt.

 • Waar kan ik een tulpenvaas kopen?

  Bij Woonexpress hebben we een ruime collectie vazen, waaronder ook tulpenvazen. We hebben onder andere de Stapelgekte tulpenvazen van Heinen Delfts Blauw. Dit zijn de stapelbare vazen, waarmee je zelf combinaties maakt.

 • Welke materialen tulpenvazen zijn er?

  De tulpenvazen zijn vaak gemaakt van aardewerk of porselein. Aardewerk is vaak wat poreuzer dan porselein.

 • Kunnen er ook andere bloemen dan tulpen in een tulpenvaas?

  Traditioneel is een tulpenvaas (hoe verrassend) voor tulpen. Maar natuurlijk kun je er allerlei bloemen in zetten. Denk bijvoorbeeld aan een bonte mix ranonkels of mooie rozen. Wat jij maar wilt.

 • Hoe kan ik een Stapelgekte tulpenvaas het beste schoonmaken?

  Reinig je vaas met lauwwarm water en een druppeltje chloor. Boen je vaas goed schoon om alle bacteriën te verwijderen. Zo blijft ook de volgende reeks bloemen mooi en fris in je vaas.

 • Kan ik een Stapelgekte tulpenvaas ook gebruiken als decoratief item?

  De stapelbare tulpenvazen van Heinen Delfts Blauw zijn zelfs zonder bloemen bijzondere objecten. Ruim ze dus vooral niet weg in een kast wanneer er geen tulpen in staan, maar houd je vaas lekker in het zicht.

 • Is Delfts Blauw vaatwasmachine bestendig?

  Alle woonaccessoires van Heinen Delfts Blauw zijn niet geschikt om in de vaatwasser te reinigen. Gebruik een regulier afwasmiddel en afwasborstel om ze schoon te maken.

 • Zijn er ook moderne varianten van Delfts Blauw?

  Heinen Delfts Blauw is de moderne variant van Delfts Blauw. De traditionele schilder- en decoreer techniek wordt door dit merk op eigentijdse en hippe wijze toegepast. Denk daarbij aan de wandborden en de prachtige tulpenvazen.